Autor: Enno Lepvalts, raamatupidamisettevõtte Vesiir OÜ juht • 18. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kadunud tšekk – kas ettevõtlusega mitteseotud kulu?

Tõenäoliselt on enamik ettevõtjaid olnud hädas kadunud tšekkidega − kuri raamatupidaja väidab, et kuludokumenti ei ole. Ometi on ju kulu tehtud ja enamjaolt ka pangaväljavõttel kaardimaksetena kenasti kirjas. Kuid midagi on veel raamatupidaja väitel puudu.
Raamatupidamisettevõtte Vesiir OÜ juht Enno Lepvalts
Foto: erakogu

Niisiis on pangaväljavõttel näha, et kaardiga on kusagil makse sooritatud. Kas selle järgi ei saa kulu raamatupidamisse kirja panna? Kurb lugu on, et enamasti on kaardimakse real väga lakooniliselt kirjas vaid tehing, teise poole nimetus ja veel hullem – see ei ole tema ametlik nimetus, vaid nimetus, mille ta on valinud, et seda näidataks tema tehingute puhul pangaväljavõttel.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700