Uudised
Ainult tellijale

Rahapesu tõkestamise seadus – kes ja mida peab tegema

Rahapesu on kuritegelikust tegevusest saadud vara või selle asemel saadud vara muundamine või üleandmine, kui on teada, et selline vara on saadud kuritegelikust tegevusest või selles osalemisest, eesmärgiga varjata vara ebaseaduslikku päritolu või abistada kuritegelikus tegevuses osalenud isikut.

Rödl & Partner Advokaadibüroo vandeadvokaat Anne Nurmi  Foto: erakogu

Samuti selle omandamine, valdamine või kasutamine, kui selle saamisel on teada, et see on saadud kuritegelikust tegevusest või selles osalemises. Rahapesuga on tegemist ka juhul, kui selline kuritegelik tegevus või selle eelkuritegu oli toime pandud väljaspool Eesti Vabariigi territooriumi. See nõue tagab, et kriminaaltulu liikumisel ühest riigist teise ei vabane isik karistusähvardusest.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile Infolehe Palk lugudele
 • Ligipääsu Infolehe PDF-idele
 • Infolehe paberväljaande
 • Võimaluse küsida erialast nõu asjatundjadelt
 • Jaga lugu:
  RAAMATUPIDAJA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad raamatupidaja uudised igal nädalal enda postkasti.

  Raamatupidaja.ee toetajad:

  Marianne Lõhmus
  Marianne Lõhmusraamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405
  Cätlin Puhkan
  Cätlin Puhkanraamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700