17 detsember 2018
Jaga lugu:
Uudised
Ainult tellijale

Äriühingu osakute pärandamine

Pärast lähedase surma hakatakse üle võtma tema pärandvara. Kui pärandi koosseisu kuulub töötav äriühing, siis ei tohiks midagi saatuse hooleks jätta, vaid tuleks pärimismenetlusega tegeleda võimalikult aktiivselt, et äriühing endale uue omaniku ja juhi saaks. Seni veel vähe tunnustatud on juba elu ajal tegevuse üleandmine järgmisele põlvkonnale või korralduste tegemine, kuidas see protsess kõige sujuvamalt läbi viia.

Rödl & Partner Advokaadibüroo vandeadvokaat Verner Silm  Foto: erakogu

Pärandajal on soovitatav selgeks teha, kes pärijatest sobib kõige paremini ettevõtte eesotsa, ettevõtte jagamine kõigi vahel ei pruugi alati hästi lõppeda. Seega ei pruugi seadusjärgne pärimine olla kõige parem variant, kuna kogu vara jagatakse võrdselt seadusjärgsete pärijate vahel ja järgmist juhti ettevõttele määrata ei ole võimalik. Peamine on, et ootamatu surma korral ettevõtete majandamine ei peatuks, ja selleks puhuks võiks testamendis olla määratud testamenditäitja, kel on volitus vara edasi valitseda1.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile Infolehe Palk lugudele
 • Ligipääsu Infolehe PDF-idele
 • Infolehe paberväljaande
 • Võimaluse küsida erialast nõu asjatundjadelt
 • Jaga lugu:
  RAAMATUPIDAJA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad raamatupidaja uudised igal nädalal enda postkasti.

  Raamatupidaja.ee toetajad:

  Marianne Lõhmus
  Marianne Lõhmusraamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405Marianne@raamatupidaja.ee
  Cätlin Puhkan
  Cätlin Puhkanraamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700catlin.puhkan@aripaev.ee