11. detsember 2018

Ettevaatust, introvert!

Levinud on ettekujutus, et raamatupidaja on endassetõmbunud, kaalutlev, tundetu ja läbinisti ratsionaalne ning žongleerib numbritega nagu Moskva Suure tsirkuse artist. Tavainimese jaoks on raamatupidaja pooleldi maag või müstik, kes suudab justkui võluväel luua analüüse, aruandeid ja eelarveid.
Koolitaja Jaanus Kangur annab nõu, kuidas introverdina suhelda
Foto: erakogu

Tegelikkuses on raamatupidaja ikkagi inimene kõigi oma eripäradega. Raamatupidajad võivad olla erineva karakteriga. Mõned ehk veidi sarnasemad levinud stereotüüpidele. Näiteks võib raamatupidaja olla introvert: rohkem sissepoole suunatud ja omaette hoidev. Samas on moodne elu- ja töökeskkond järjest enam rajatud lakkamatule suhtlemisele. On keeruline pidada mõnd ametit nõnda, et teistega läbi ei käi. Kuidas tulla toime keskmisest introvertsemal inimesel suhtlemisele suunatud keskkonnas?

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700