Autor: Triinu Kase, Excellent Business Solutions Eesti AS, teenindusosakonna juht • 15. oktoober 2018

Excellenti ajasäästunipp: kuidas luua tõhusat süsteemi?

Täpsus ja süsteemsus on iga raamatupidaja suurimad sõbrad. Selleks, et igapäevased toimingud ja klientide abistamine veelgi ladusamalt sujuks, näitame praktilisi võimalusi, kuidas luua enda jaoks efektiivselt toimiv süsteem.
Triinu Kase jagab Excellenti ajasäästunippi
Foto: Sven Tupits

Excellent Business Solutionsi teenindusosakonna juhina tean enam kui 10-aastase kogemuse põhjal, et efektiivsete lahenduste leidmise võti ei seisne kindlate süsteemide juurutamises, vaid paindlikkuses ja uudishimus. Kui tahad aidata oma kliente parimal moel ning kasvada koos nendega, siis eeldab see ka järjepidevat vastutust ja valmisolekut enda jaoks parimaid lahendusi leida.

Artiklis on toodud Standard Booksi äritarkvara olulisemad praktilised nipid, mis võimaldavad luua efektiivse süsteemi oma käe järgi.

oPersonaalne paigutus „Salvesta aken” funktsiooni abil. Saad oma süsteemi avakuva ülesehituse koos kõigi põhi- ja kõrvalakendega sättida sobivaks just enda käe järgi nii, et ükski aken ei jääks teise taha peitu ja saaksid erinevate moodulite vahel võimalikult kiiresti liikuda. Sarnaselt saad fikseerida oma põhivaate nimekirjades, märkides ära sulle sobiva jaotuspõhise otsinguveeru ja ilmumise järjekorra.

NIPP: paiguta põhiaknad ja nimekirjad enda jaoks sobivasse vaatesse ja vajuta rippmenüüs „Salvesta aken” – nii ilmub soovitud vaade järgmisel sisenemisel juba automaatselt.

oMugavaimad kiirteed. Üks efektiivsemaid töömeetodeid on klahvilühendite kasutamine – see suurendab oluliselt liikumise kiirust ning on eriti kasulik neile, kes töötavad paljude ettevõtetega. Näiteks „Ctrl + 0” avab mooduli valiku ja „Ctrl M” põhiakna.

Veel kasulikke klahvikombinatsioone:

Ctrl + F registrite akna avamine

Ctrl + R aruande akna avamine

Ctrl + Shift + M postkasti avamine

Ctrl + T tööülesannete avamine

NIPP: tee efektiivsuse tõstmine enda jaoks mugavaks − vali välja endale kasulikumad kiirklahvid ja õpi iga nädal ära üks valitutest.

Kogu vajalik info põhiakna töölauale. Nii on enim kasutatavad aruanded, dokumendid, kaustad, veebilingid ja muud vajalikud failid käepärast ega pea neid eraldi programmist välja võtma.

NIPP: lohista hiirega vajalik fail põhiakna töölauale ja säästa aega!

Vaata lisa: www.excellent.ee

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700