Autor: Kaire Saarep, tööinspektsiooni nõustamistalituse juhataja • 5. oktoober 2018

Välislähetuse päevaraha ja haigestumine

Haiguste hooajal tasub tähele panna ka seda, kuidas toimida juhul, kui töötaja haigestub lähetusel olles või vahetult enne seda.
Kaire Saarep kirjutab välislähetuse päevaraha maksmisest haigestumise korral
Foto: erakogu

Töölähetusega kaasnevate kulude hüvitamist ja välislähetuse päevaraha tingimusi reguleerib Vabariigi Valitsuse 2009. aasta 25. juuni määrus nr 110 „Töölähetuse kulude hüvitiste maksmise kord ning välislähetuse päevaraha alammäär, maksmise tingimused ja kord”. Määruse § 4 lõigete 1 ja 2 kohaselt makstakse töötajale teeloleku ja lähetuskohas viibimise aja eest välislähetuse päevaraha, kui välisriigis asuv lähetuskoht asub vähemalt 50 kilomeetri kaugusel asula piirist, kus paikneb töö tegemise koht, ning väljasõidu päeva eest makstakse päevaraha siis, kui välisriiki suunduv sõiduk väljub hiljemalt kell 21. Välislähetusest saabumise päeva eest makstakse päevaraha, kui sõiduk saabub pärast kella 3.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700