18 september 2018
Uudised
Ainult tellijale

Ahistamine töökohas – kas võivad tekkida rahalised nõuded tööandjale?

Rödl & Partner Advokaadibüroo advokaat Verner Silm  Foto: erakogu

Eestis kehtiva töötervishoiu ja tööohutuse seaduse kohaselt lasub tööandjal kohustus luua ja tagada töötaja tervisele ohutu töökeskkond. Ohutu töökeskkonna mõiste alla kuulub kaitse mitmesuguste füüsiliste, bioloogiliste, füsioloogiliste, keemiliste ja füüsikaliste ohtude eest. Paraku unustatakse sageli ära kõige enam muret põhjustav oht kontoritöös – psühholoogiline.

Iga tööandja kohustus on kaitsta töötajate elu ja tervist tööga seotud olukorras. Ka psühhosotsiaalne töökeskkond on tööandja vastutuse all ning sellega seonduvaid riske tuleb hinnata ja maandada. Tööandja seadusjärgne kohustus tagada võrdne kohtlemine töökohas tuleneb töölepingu seaduse §-st 3, mis ütleb: tööandja peab tagama töötajate kaitse diskrimineerimise eest, järgima võrdse kohtlemise põhimõtet ning edendama võrdõiguslikkust vastavalt võrdse kohtlemise seadusele ja soolise võrdõiguslikkuse seadusele.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile Infolehe Palk lugudele
 • Ligipääsu Infolehe PDF-idele
 • Infolehe paberväljaande
 • Võimaluse küsida erialast nõu asjatundjadelt
 • Jaga lugu:
  RAAMATUPIDAJA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad raamatupidaja uudised igal nädalal enda postkasti.

  Raamatupidaja.ee toetajad:

  Marianne Lõhmus
  Marianne Lõhmusraamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405
  Cätlin Puhkan
  Cätlin Puhkanraamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700