3. september 2018
Ainult tellijatele

Millisele raha ülekande teenusele kohaldatakse käibemaksuvabastust?

Tõnis Elling käsitleb ülekandeteenuse maksuvabastust
Autor: erakogu

Finantsteenuste maksustamise puhul puutub maksumaksja kokku kahe suurema probleemiga. Esimene mure seisneb selles, et on keeruline määrata, milline finantsteenus on maksuvaba ja milline maksustatav. Teine probleem on maksustatava väärtuse leidmine.

Käibemaksudirektiivi (direktiiv) artikli 135 lõike 1 punkti d alusel vabastavad liikmesriigid käibemaksust hoiuste ja arvelduskontode, maksete, ülekannete, võlanõuete, tšekkide ja muude vabalt kaubeldavate maksevahenditega (välja arvatud võlgade sissenõudmisega) seotud tehingud, sealhulgas nendega kaasneva läbirääkimise. Käibemaksuseaduses on nimetatud säte jaotatud § 16 lõike 2¹ eri punktide vahel.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Raamatupidaja.ee toetajad:
Marianne LõhmusRaamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700