3. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Millisele raha ülekande teenusele kohaldatakse käibemaksuvabastust?

Tõnis Elling käsitleb ülekandeteenuse maksuvabastust
Foto: erakogu
Finantsteenuste maksustamise puhul puutub maksumaksja kokku kahe suurema probleemiga. Esimene mure seisneb selles, et on keeruline määrata, milline finantsteenus on maksuvaba ja milline maksustatav. Teine probleem on maksustatava väärtuse leidmine.

Käibemaksudirektiivi (direktiiv) artikli 135 lõike 1 punkti d alusel vabastavad liikmesriigid käibemaksust hoiuste ja arvelduskontode, maksete, ülekannete, võlanõuete, tšekkide ja muude vabalt kaubeldavate maksevahenditega (välja arvatud võlgade sissenõudmisega) seotud tehingud, sealhulgas nendega kaasneva läbirääkimise. Käibemaksuseaduses on nimetatud säte jaotatud § 16 lõike 2¹ eri punktide vahel.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700