18. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Majandusaasta aruande koostamine mittetulundusühingus

Mittetulundusühingute seaduse (MTÜS) § 36 kohaselt koostab juhatus pärast majandusaasta lõppu majandusaasta aruande raamatupidamise seaduses sätestatud korras. Raamatupidamise seaduse (RPS) kohaselt on mittetulundusühingud raamatupidamiskohustuslased, kes lähtuvad majandusaasta aruande koostamisel Eesti finantsaruandluse standardist, mille põhinõuded on kehtestatud RPS-is ning mida täiendavad Raamatupidamise Toimkonna juhendid (RTJ).
Majandusarvestuse lektor Malle Kasearu käsitleb majandusaasta aruande koostamist MTÜ-s
Foto: erakogu

Majandusaasta aruande koostamise põhinõudeid käsitleb RPS-i kolmas peatükk „Majandusaasta aruanne”, mida täiendavad toimkonna juhendid, millest raamatupidamise aastaaruande koostamisel on olulisemad:

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700