22. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mõningad olulised aspektid materiaalse põhivara esmasel ja edasisel kajastamisel

EBS-i lektor Aet Toots käsitleb materiaalse põhivara kajastamist
Foto: erakogu
Enamik majandusüksusi kasutab oma põhitegevuses mitmesugust materiaalset põhivara, mille hulk ja väärtus võivad tegevusharust ja ettevõtte suurusest tulenevalt vägagi varieeruda. Ettevõtetel on sageli mitut eri tüüpi, erineva väärtuse ja kasutusajaga erinevaks otstarbeks kasutatavat materiaalset põhivara, millest tulenevalt hõlmab materiaalse põhivara arvestus mitmeid aspekte ja on küllaltki mahukas teemavaldkond. Selle artikli eesmärk on käsitleda mõningaid nüansse, mis on seotud materiaalse põhivara esmase arvele võtmise, edasise kajastamise ja allahindlusega.

Materiaalse ja immateriaalse põhivara arvestust käsitleb RTJ 5 „Materiaalsed ja immateriaalsed põhivarad”.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700