4. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valdur Laid: MTA areng jätkub maksumaksjat toetaval ja nõustaval kursil

MTA peadirektor Valdur Laid.
Foto: Meeli Küttim
Valdur Laid on MTA juhina toimetanud täpselt kümme nädalat (intervjuu toimus augusti keskel – toim) ning senise hinnangu kohaselt ei näe ta olulisteks kursimuutusteks põhjust – ameti tähelepanu keskmesse jäävad ka tema eestvedamisel avatus, ettevõtjakesksus ning digiteerumine.

„Juhtimine, organisatsioonid ja inimene on mind alati huvitanud, ning seda suhtelisest varasest noorusest,” alustab Laid vastusena küsimusele, mil moel tajub ta MTA hoiakuid ja väärtusi ning kuidas kavatseb senist, ka rahvusvahelist juhtimiskogemust telekommunikatsiooniettevõttes uude konteksti rakendada. „Selle taustal on kogemus eelkõige seotud inimese ja organisatsioonide juhtimisega. Sisu või valdkonnad võivad olla erinevad, kuid inimeste ja protsesside juhtimine on minu kogemuse põhjal suhteliselt sarnased, seda organisatsiooni tüüpidest sõltumata. Kui nüüd maksu- ja tolliameti eripärasid välja tuua, siis tegemist on väga suures mahus IT- ja n-ö automatiseeritud ja digiteeritud äriprotsesside organisatsiooniga. Selles vaates on kindlasti minu varasem taust ja kogemused kasuks tulnud,” räägib Laid, kes elas rahvusvahelist telekommunikatsiooni ettevõtet juhtides koos perega pikka aega Soomes. Kolmanda olulise aspektina toob ta välja eraettevõtte juhtimise kogemuse rahvusvahelisest organisatsioonist. „See loob päris arvestatava võrdlusbaasi, sealhulgas teiste riikidega,” lisab ta.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700