Autor: Raamatupidaja.ee • 5. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Selgusid parimad noored raamatupidajad

Parimad noored raamatupidajad 2017. Vasakult: Katti Rüütnurm, Aleksandra Karetnikova ja Kaisa Pihor
Foto: Innove
Neljapäeval ja reedel, 4.-5. mail toimuvad Eesti Näituste messikeskuses üle-eestilised kutsemeistrivõistlused 31 erialal. Nelja eriala võitjad selgusid avapäeva õhtuks – teada on parimad raamatupidajad, aednikud, puhastusteenindajad ja sekretärid. Noor Meister 2017 parim raamatupidaja on Aleksandra Karetnikova Ida-Virumaa Kutsehariduskeskusest (Narva õppekoht).

Raamatupidajate võistlus koosnes kahest komponendist. Esimeseks ülesandeks oli 60 valikvastusega test. Teine ülesanne oli kompleksülesanne, mille raames tuli koostada bilanss, kasumiaruanne, rahavoogude aruanne (kaudmeetodil) ja omakapitali muutuste aruanne.

Noor Meister 2017 raamatupidajate  võistluse teise koha saavutas Katti Rüütnurm Tartu Kutsehariduskeskusest ja kolmandale kohale tuli Kaisa Pihor Tallinna Majanduskoolist.

Lisaks parimatele raamatupidajatele selgusid avapäeval parimad aednikud, puhastusteenindajad (II grupp) ja sekretärid. Ülejäänud erialaldel jätkatakse võistlemist teisel võistluspäeval, 5. mail.

Kutsemeistrivõistlustega samaaegselt toimub Noor Meister 2017 üritusel haridusmess, kus kutseõppevõimalusi tutvustavad 28 kutse- ja rakenduskõrgkooli. Erialavalikul on abiks Rajaleidja karjääri-ala ja 11 töötuba ametite katsetamiseks.

Üritus on kõigile tasuta ja toimub Eesti Näituste messikeskuses (Pirita tee 28, Tallinn). Lisainfo: www.noormeister.ee

Kutsehariduse suursündmust Noor Meister 2017 korraldab Sihtasutus Innove ning läbiviimist toetavad Haridus- ja Teadusministeerium ja Euroopa Sotsiaalfond, suursponsorid on BLRT Grupp, Makita, Tallink Hotels ja Maxima.

Alates 2006. aastast koordineerib noorte kutsemeistrivõistlusi Eestis SA Innove, valmistades ühtlasi noori ette rahvusvahelisteks kutsemeistrivõistlusteks EuroSkills ja WorldSkills.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700