5. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kui põhjalik võiks olla raamatupidaja ametijuhend?

Kaire Uusen uurib, mis peaks kajastuma raamatupidaja ametijuhendis
Foto: erakogu
Olenemata sellest, kas raamatupidaja kandideerib tööle avalikku või erasektorisse, asub täitma kindlat töölõiku või mitme ametikoha ülesandeid, tuleks kohe algul uurida, kas ametijuhend vastab tööpakkumise sisule ja töövestlusel kokkulepitud tingimustele.

Ametijuhendis peaks kajastuma kõik olulised tööülesanded. Puudulik ametijuhend või selle mittevastavus tegelikkusele võib töötajale tuua ebameeldivaid sekeldusi või isegi hilisemaid probleeme. Näiteks kui ametijuhend on liiga üldsõnaline või kui seal on kirjas selliseid nõudeid, kohustusi või ülesandeid, millest töötaja ei olnud tööle kandideerides teadlik, on see töötajale ohumärk. Sel juhul tuleks tööandjaga olulised punktid üle täpsustada ja vajaduse korral aru pärida, mida üks või teine nõue tähendab. Kui pidada ametijuhendit ainult „paberiks, mis midagi ei loe”, peab töötaja olema valmis, et temalt võidakse kas kohe või siis ka aja jooksul hakata nõudma üha rohkem tööd või uute ülesannete täitmist, samas kui palk ja muud tingimused jäävad samaks.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700