5 mai 2017
Uudised
Ainult tellijale

Kui põhjalik võiks olla raamatupidaja ametijuhend?

Kaire Uusen uurib, mis peaks kajastuma raamatupidaja ametijuhendis   Foto: erakogu

Olenemata sellest, kas raamatupidaja kandideerib tööle avalikku või erasektorisse, asub täitma kindlat töölõiku või mitme ametikoha ülesandeid, tuleks kohe algul uurida, kas ametijuhend vastab tööpakkumise sisule ja töövestlusel kokkulepitud tingimustele.

Ametijuhendis peaks kajastuma kõik olulised tööülesanded. Puudulik ametijuhend või selle mittevastavus tegelikkusele võib töötajale tuua ebameeldivaid sekeldusi või isegi hilisemaid probleeme. Näiteks kui ametijuhend on liiga üldsõnaline või kui seal on kirjas selliseid nõudeid, kohustusi või ülesandeid, millest töötaja ei olnud tööle kandideerides teadlik, on see töötajale ohumärk. Sel juhul tuleks tööandjaga olulised punktid üle täpsustada ja vajaduse korral aru pärida, mida üks või teine nõue tähendab. Kui pidada ametijuhendit ainult „paberiks, mis midagi ei loe”, peab töötaja olema valmis, et temalt võidakse kas kohe või siis ka aja jooksul hakata nõudma üha rohkem tööd või uute ülesannete täitmist, samas kui palk ja muud tingimused jäävad samaks.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile Raamatupidamise Praktiku lugudele
 • Ligipääsu ajakirja PDF-idele
 • Ajakirja paberväljaande
 • Võimaluse küsida erialast nõu asjatundjadelt
 • Jaga lugu:
  RAAMATUPIDAJA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad raamatupidaja uudised igal nädalal enda postkasti.

  Raamatupidaja.ee toetajad:

  Marianne Lõhmus
  Marianne Lõhmusraamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405
  Cätlin Puhkan
  Cätlin Puhkanraamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700