Autor: Raamatupidaja.ee • 30. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maksusoodustusega seotud teenuste andmete esitamise tähtaeg läheneb

Varsti saab tutvuda eeltäidetud tuludeklaratsiooni andmetega
Foto: https://pixabay.com
Maksu- ja tolliamet (MTA) tuletab maksusoodustustega teenuseid pakkuvatele asutustele ja ettevõtetele meelde, et andmed inimeste tehtud kulutuste kohta tuleb ametile saata 1. veebruariks. Oma eeltäidetud andmetega saab e-maksuametis/e-tollis tutvuda 8.–10. veebruarini.

Eelkõige pakuvad maksusoodustustega teenuseid pangad, kindlustusseltsid ja koolitusettevõtted. Lisaks on võimalik tulumaksu maha arvata tulumaksusoodustusega mittetulundusühingute, sihtasutuste ja usuliste ühenduste nimekirja kuuluvatele asutustele tehtud kingituste ja annetuste puhul.

MTA teenindusosakonna juhtivspetsialisti Hannes Udde sõnul jõuavad tähtajaks saadetud andmed eeltäidetuna inimeste tuludeklaratsioonidele ning võimaldavad ametil kiiremini inimesele raha tagastada. „Soovitame kõigil inimestel, kes on eelmisel aastal tasunud eluasemelaenu intresse, teinud annetusi või kingitusi ning kulutanud koolitustele, oma eeltäidetud andmed eelnevalt üle kontrollida,“ ütles Udde. Eeltäidetud andmetega saab e-maksuametis/e-tollis tutvuda 8.–10. veebruarini, siis pakuvad ka pangad juba võimalust info tasutud eluasemelaenu intresside kohta e-maksuametisse/e-tolli tuludeklaratsioonile saata.

„Kui andmed on vigased või puudu, soovitame vastava asutuse või ettevõttega ühendust võtta ning andmed parandada lasta,“ selgitas Udde.

Eeltäidetud andmete kontrollimisel tasub veel meeles pidada, et alates 2016. aastast ei saa enam mootorratta ja –sõiduki (A- ja B-kategooria) juhilubade koolituskulusid tulust maha arvata. Samuti ei ole võimalik tulust maha arvata 18-aasta vanuste ja vanemate inimeste huvikoolituste kulusid.

Tulude deklareerimiseks soovitame andmete turvalisuse tagamiseks siseneda e-MTAsse ID-kaardi või mobiil-ID abil. Deklareerimist puudutavat infot ja abi saab MTA kodulehelt, ameti teenindusbüroodest või helistades maksu- ja tolliameti infotelefonidele. või e-maksuametis/e-tollis rubriigis „Teated MTA-le" ja esitada see meie spetsialistidele foorumis.

 Samuti saab oma küsimuse saata e-postiga [email protected]

Allikas: Maksu- ja tolliamet

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700