28 detsember 2016
Uudised
Ainult tellijale

Vormi- ja tööohutusriietusega seotud kulutuste maksustamine

Artiklis käsitletakse vormi- ja tööohutusriietusega seotud kulutuste maksustamist  Foto: https://pixabay.com

Järjest rohkem näeb tööandja töötajatele sise-eeskirjades ette, et firma mainekujunduse ja ühtsuse loomise puhul on vajalik vormiriietus või kindel riietus, mida töötaja on kohustatud tööajal kandma. Kas sellisel juhul on tööandjal õigus soetada töötajale vormiriietus või kindel riietus ettevõtluse eesmärgil ja mitte maksta erisoodustust nimetatud kulult?

Töölepingu seaduse § 28 lõike 2 punkti 6 järgi on tööandjal kohustus tagada töötervishoiu ja tööohutuse nõuetele vastavad töötingimused, mistõttu peab tööandja tagama vastava riietuse. Töötervishoiu ja tööohutuse seaduse § 13 lõike 1 punkti 11 kohaselt on tööandaja kohustatud oma kulul andma töötajale isikukaitsevahendid, tööriietuse ning puhastus- ja pesemisvahendid, kui töö laad seda nõuab, samuti korraldama töötajale isikukaitsevahendi kasutamise väljaõppe. Tööohutusriietuse puhul on tegemist tavapärase ettevõtte kuluga ja nimetatud olukorras ei peaks erisoodustust tasuma.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile Raamatupidamise Praktiku lugudele
 • Ligipääsu ajakirja PDF-idele
 • Ajakirja paberväljaande
 • Võimaluse küsida erialast nõu asjatundjadelt
 • Jaga lugu:
  RAAMATUPIDAJA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad raamatupidaja uudised igal nädalal enda postkasti.

  Raamatupidaja.ee toetajad:

  Marianne Lõhmus
  Marianne Lõhmusraamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405
  Cätlin Puhkan
  Cätlin Puhkanraamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700