28. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Selgusid aasta parimad arvestusala uurimustööd

2016. aasta parimad arvestusalased uurimustööd Eestis
Foto: ERK
25. november 2016 õhtul avalikustati Eesti 2016. aasta parimad arvestusalased uurimustööd ja anti üle rahalised preemiad, kokku enam kui 2000 euro väärtuses.

Tänavu juba neljandat aastat toimunud konkursile esitati rohkem uurimustöid, kui kunagi varem: kokku 54 Eesti kõrgkoolides tänavu kaitstud magistri-, bakalaureuse-, doktori- ja muud uurimustööd. Võitjad viies auhinnakategoorias selgitasid Rahandusministeeriumi, Audiitorkogu, Eesti Raamatupidajate Kogu ja Eesti Siseaudiitorite Ühingu esindajad.

Parima töö preemia magistri- ja doktoritööde kategoorias sai žürii üksmeelsel hinnangul vandeaudiitorina töötav Liis Talpas oma Tallinna Tehnikaülikoolis kaitstud doktoritöö eest, mis käsitles, kas ja kuidas täna Eestis kehtivad raamatupidamisstandardid rahuldavad mikro-, väike- ja keskmiste ettevõtete finantsaruannete kasutajaid ning milline oleks eelnimetatud ettevõtetele sobivaim finantsaruandluse mudel. Doktoritöö juhendajaks oli TTÜ finantsarvestuse professor Lehte Alver.

Ka parima bakalaureusetöö auhind läks TTÜ-s kaitstud tööle, selle sai Käthy Laar bakalaureusetöö eest, mis käsitles raamatupidaja kutse-eetika koodeksi järgimist mikroettevõtetes. Töö juhendajaks oli TTÜ finantsarvestuse dotsent Natalja Gurvitš.

Parima finantsarvestust käsitleva uurimustöö eriauhinna võitis Elisabeth Niinepuu magistritööga USA raamatupidamispõhimõtete ühildamise võimalikkusest rahvusvaheliste raamatupidamis-standarditega. Eriauhinna uudse ja huvitava arvestusalase teemakäsitluse eest sai Sirli Heinsoo, kes oma magistritöös uuris e-arvetele üleminekut mõjutavaid tegureid Eesti väikese ja keskmise suurusega ettevõtete näitel. Parima audiitortegevuse alase uurimustöö eripreemia pälvis Kätlin Soon magistritööga, mis uuris audiitorettevõtjate kvaliteedikontrolli süsteemi Eestis.

Autor: Eesti Raamatupidajate Kogu

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700