21. oktoober 2016
Ainult tellijatele

Dividendide maksustamise kord muutub

Maksuekspert Tõnis Jakob käsitleb dividendide maksustamise korra muudatusi
Autor: erakogu

Alates 1. novembrist 2016 muudetakse teatud määral tulumaksuseaduse (TuMS) §-s 50 toodud dividendide maksustamise korda. Kuna muudatuste eesmärk on täpsustada, millistel asjaoludel tütarettevõttelt saadud dividendide summa piires kohaldub edasimakstavate dividendide maksustamine või maksuvabastus, siis muudatused ei mõjuta senist dividendide deklareerimise korda.

TuMS-i muudatuse seaduse eelnõu seletuskirjas märgiti, et deklareerimiskohustus võrreldes praegusega ei muutu – saadud dividend, mille suhtes maksumaksja hinnangul on õigus kohaldada vabastusmeetodit, tuleb jätkuvalt deklareerida deklaratsioonivormi TSD lisa 7 teises osas ja sellega kinnitab maksumaksja ka tehingute tegelikkust.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Raamatupidaja.ee toetajad:
Marianne LõhmusRaamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700