31. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Omahind ja kulude struktuur

Ülle Pärl käsitleb toodete ja teenuste omahinna leidmist nii aastaaruande kui ka juhtimisotsuste tarvis
Foto: erakogu
Artiklis keskendume mõnele toodete ja teenuste omahinna leidmise aspektile, kuid mitte ainult aastaaruande tarvis, vaid ka juhtimisotsuste tegemiseks.

Ettevõtte raamatupidamise süsteemist on võimalik saada andmeid kulude kogusumma kohta liikide kaupa (näiteks tööjõukulud, materjalikulud) kulukontode saldodest ja kasumiaruande skeemi I baasil; samuti kuluobjektide (juhtimiskulud, müügi- ja turunduskulud) kohta kasumiaruande II baasil ning ka toodete ja teenuste ühiku kulude ehk toodete ja teenuste omahinna kohta, mis on leitud bilansis varude summa arvutamiseks.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700