Autor: Äripäev • 31. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Läti maksuameti juht pani lauale lahkumisavalduse

Läti maksuameti juht pani lauale lahkumisavalduse
Foto: Raul Mee
Läti maksuameti peadirektor Inara Petersone astus täna ametist tagasi, tuues põhjenduseks talle avaldatud surve ning maksuameti ja tema vastase laimukampaania, vahendas Läti meedia.

Eile teatas Läti meedia, et riigi maksuameti juht Petersone esitas lahkumisavalduse, mille rahandusminister Dana Reizniece-Ozola tagasi lükkas. „Palusin Petersonel oma otsust kaaluda, sest praegu pole selliseks sammuks õige aeg. Kuid ma mõistan, et Petersone on suure surve all. Rahustasin teda, et ta võib igas olukorras arvestada minu toetusega. Loodan, et Petersone muudab meelt,“ vahendas Läti raadio eile öeldut. Minister lisas veel, et Petersone algatatud reforme toetab lisaks talle ka suur hulk Läti ettevõtjaid.

Täna keskpäeval antud pressikonverentsil aga teatas Petersone siiski oma lahkumisest – tema sõnul ei ole Läti praegusel valitsusel ühtse meeskonnana eesmärki ning ta ei näe ka võimalust, kuidas neid eesmärgile viia, selgitas ta. „Paljud asjad valitsuses näivad eesmärgitud, kuid mul ei ole võimalust seda muuta,“ vahendas Läti raadio Petersone sõnu.

Rahandusminister Reizniece-Ozola ütles Läti raadiole, et tema soov oleks Petersone jätkamine, kuna ta on algatanud rea reforme maksuameti töö hõlbustamiseks, sealhulgas maksupolitsei loomine ja sisejulgeoleku teenistuse tugevdamine. Läti peaminister Maris Kucinskis aga kommenteeris intervjuus Läti televisioonile, et mõistab inimlikult Petersone otsust ning et tema algatatud muudatustesse maksuametis võisid mõned alluvad suhtuda vaenulikkusega.

Petersone rõhutas, et tal on elus aeg midagi muuta ning et äraminek ei ole seotud psühholoogilise surve või ähvardustega.

Maksuameti juhina sattus Petersone ja tema juhitud amet hiljuti suure anonüümse laimukampaania alla. Tundmatud, kes nimetasid ennast „maksuameti töötajateks“, lekitasid meediasse infot Petersonele kuuluva vara kohta ning süüdistasid teda üle võimete elamises. Eelmisel reedel Läti raadiole antud intervjuus nentis Petersone, et riiklik maksuamet on viimastel kuudel rünnaku all, eriti sotsiaalmeedias, kus inimesed saavad oma frustratsiooni välja elada, sõimates makse ja maksuametit.

Uue peadirektori leidmiseni jääb Petersone ametisse veel kuuks ajaks, vahendas infoagentuur LETA.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700