11. veebruar 2016
Jaga lugu:

Milline peab olema arve?

Millised on nõuded arvele?  Foto: Pixabay

Leinonen OÜ nõustamisüksuse juht Tõnis Elling selgitab, milline peab olema arve ja millal selle peab üldse väljastama.

Arvele esitatavaid nõudeid on kõige lihtsam kontrollida käibemaksuseaduse (KMS) § 37 alusel. Kindlasti tuleb siinkohal märkida, et arve väljastamine füüsilisele isikule ei ole kohustuslik, kui füüsiline isik kasutab ostetud kaupa või teenust isiklikuks otstarbeks.

Kui aga arve väljastatakse, siis peab sellel olema kajastatud:

1) arve järjekorranumber ja väljastamise kuupäev;  

2) maksukohustuslase nimi, aadress, maksukohustuslasena registreerimise number;  3) kauba soetaja või teenuse saaja nimi ja aadress;  4) kauba soetaja või teenuse saaja maksukohustuslasena registreerimise number, kui tal on maksukohustus kauba soetamisel või teenuse saamisel;  5) kauba või teenuse nimetus või kirjeldus;  6) kauba kogus või teenuse maht;  7) kauba väljastamise või teenuse osutamise kuupäev või kauba või teenuse eest osalise või täieliku makse laekumise kuupäev, kui see on kindlaksmääratav ja erinev arve väljastamise kuupäevast;  8) kauba või teenuse hind ilma käibemaksuta ning allahindlus, kui see pole hinna sisse arvatud;9) maksustatav summa käibemaksumäärade kaupa koos kohaldatavate käibemaksumääradega või maksuvaba käibe summa;  10) tasumisele kuuluv käibemaksusumma, välja arvatud seaduses sätestatud juhtudel. Käibemaksusumma märgitakse eurodes.

 

Autor: Tõnis Elling, Leinonen OÜ nõustamisüksuse juht

Jaga lugu:
RAAMATUPIDAJA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad raamatupidaja uudised igal nädalal enda postkasti.

Raamatupidaja.ee toetajad:

Enimloetud
Marianne Lõhmus
Marianne Lõhmusraamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405Marianne@raamatupidaja.ee
Cätlin Puhkan
Cätlin Puhkanraamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700catlin.puhkan@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt