9. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Õigusriskid teenuste ostmisel osaühingu kaudu

Karina Paatsi käsitleb õigusriske teenuste ostmisel osaühingu kaudu
Foto: erakogu
Kui äriühing sõlmib juhatuse liikmega teenuse osutamise lepingu, on maksuhalduril õigus lugeda see kas juhatuse liikme lepinguks või töölepinguks. Hoolas ettevõtja aga peab kontrollima, miks ja kellega ta tehingu teeb ning kas valitud tehingu liik vastab selle tegelikule sisule.

Möödunud suvel tekitas palju kõneainet riigikohtu otsus [1], mille kohaselt on maksuhalduril õigus lugeda teenuse osutamise leping, mis on sõlmitud äriühingu ja juhtkonna liikme osaühingu vahel, kas juhatuse liikme lepinguks või töölepinguks.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700