16. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kingituste maksustamise eripärad

Tõnis Jakob käsitleb keerukat kingituste maksustamise valdkonda
Foto: erakogu
Artiklis käsitletakse kingituste maksustamist TuMS-i § 49 tähenduses ja mitte niivõrd erisoodustuste maksustamist. Kui erisoodustust saab teha ainult füüsilisele isikule, siis kingitusi võib teha nii füüsilistele kui ka juriidilistele isikutele.

Kingituste tulumaksuga maksustamist käsitletakse tulumaksuseaduses (TuMS) kahes paragrahvis – § 48 ja § 49 – ning sellest tuleneb, et kingitustel on neli erinevat maksukoormust.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700