Autor: Михкель Нестор, экономический аналитик SEB • 8. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ettevõtlus huvitab üle 40 protsendi Eesti elanikke

Vastanutest 47% naisi plaanib Eestis oma ettevõtte luua
Foto: Mihkel Nestor, SEB majandusanalüütik
Eesti elanikest kavatseb 22% luua oma ettevõtte ning 20% on seda juba teinud, näitab SEB poolt Balti riikides tehtud uuring. Ettevõtlusest huvituvate inimeste osakaal on meil 44%, mis on peaaegu võrdne Leeduga (43%), ent väiksem kui Lätis (52%).

Huvi uute ettevõtete loomise vastu on võrreldes 2013. aastal korraldatud uuringuga vähenenud: Eestis 6, Lätis 15 ja Leedus 19 protsendipunkti võrra. Uuringus oli kokku 1759 osalejat vanuses 18–74 aastat, neist Eestis 586.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700