Autor: Raamatupidaja.ee • 29. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Reeglid ärisaladuse kaitseks

Siiri Kuusik, NJORD Advokaadibüroo jurist
Foto: Äripäev
Kas töötaja konfidentsiaalsuskohustus on piisav, et tagada ärisaladuse hoidmine? Mõistlikum on riske maandada kui tagantjärele tark olla, sest endist olukorda ei pruugi olla võimalik taastada. Teadlikkus riski ennetamisvõimalustest on väärtus nii tööandjale kui ka töötajale.

Ärisaladus on äriühingu olulisemaid varasid ja selle avalikuks tulekul võivad olla pöördumatud tagajärjed. Kui ärisaladus on avalikuks saanud, ei pruugi edasine õiguskaitsevahendite kasutamine (sh leppetrahvid) taastada varasemat olukorda, seetõttu on tähtis tagada andmete turvalisus ning infoleket pigem ennetada.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700