13. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigipühad ja lühendatud tööpäevad 2015

Riigipühad ja lühendatud tööpäevad 2015. aastal
Foto: EPA
2015. aastal lühendatakse uusaastale, Eesti Vabariigi aastapäevale, võidupühale ja jõululaupäevale eelnevat tööpäeva 3 tunni võrra.

Riigipühad ja puhkepäevad aastal 2015 on:

• 1. jaanuar – uusaasta• 24. veebruar - iseseisvuspäev, Eesti Vabariigi aastapäev• 3. aprill – suur reede• 5. aprill – ülestõusmispühade 1. püha• 1. mai – kevadpüha• 24. mai – nelipühade 1. püha• 23. juuni – võidupüha• 24. juuni – jaanipäev• 20. august – taasiseseisvumispäev• 24. detsember – jõululaupäev• 25. detsember – esimene jõulupüha• 26. detsember – teine jõulupüha.Uusaastale, Eesti Vabariigi aastapäevale, võidupühale ja jõululaupäevale eelnevat tööpäeva lühendatakse kolme tunni võrra. Tööandja peab lühendama nimetatud rahvuspühale või riigipühadele vahetult eelnevat tööpäeva. Pühale eelnev tööpäev on päev, mis on enne püha. Näiteks kui töövahetus lõpeb reedel ja riigipüha on esmaspäeval, siis tööandja ei ole kohustatud reedest päeva kolme tunni võrra lühendama. Kui töö iseloomust tulenevalt on tööandjal siiski vaja, et töötaja töötaks tavapärase arvu tunde, on seda võimalik teha poolte kokkuleppel. Sellisel juhul tuleks viidatud kolme tundi vaadelda ületunnitööna ja tasustada vastavalt kas vaba aja andmise või rahalise hüvitusega.

Riiklikud tähtpäevad aastal 2015

• 6. jaanuar – kolmekuningapäev• 2. veebruar – Tartu rahulepingu aastapäev• 14. märts – emakeelepäev• 10. mai, maikuu teine pühapäev  – emadepäev• 4. juuni – Eesti lipu päev• 14. juuni – leinapäev• 23. august – kommunismi ja natsismi ohvrite mälestuspäev• 13. september, septembrikuu teine pühapäev – vanavanemate päev• 17. oktoober, oktoobri kolmas laupäev – hõimupäev• 22. september – vastupanuvõitluse päev• 2. november – hingedepäev• 8. november, novembrikuu teine pühapäev – isadepäev• 16. november – taassünni päev

Eesti lipupäevad aastal 2015

• 3. jaanuar – Vabadussõjas võidelnute mälestuspäev• 2. veebruar – Tartu rahulepingu aastapäev• 24. veebruar – iseseisvuspäev, Eesti Vabariigi aastapäev• 14. märts – emakeelepäev• 23. aprill – veteranipäev• 10. mai, maikuu teine pühapäev – emadepäev• 9. mai – Euroopa päev• 4. juuni – Eesti lipu päev• 14. juuni – leinapäev (lipp heisatakse leinalipuna)• 23. juuni – võidupüha• 24. juuni – jaanipäev• 20. august – taasiseseisvumispäev• 1. september – teadmistepäev• 17. oktoober, oktoobrikuu kolmas laupäev – hõimupäev• 8. november, novembrikuu teine pühapäev – isadepäev• Riigikogu või kohaliku omavalitsuse volikogu valimise päev, rahvahääletuse toimumise päev ja Euroopa Parlamendi valimise päev.Lipupäevadel heiskavad Eesti lipu riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutused ning avalik-õiguslikud juriidilised isikud. 

Autor: Tuuli Seinberg, raamatupidaja.ee

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700