10. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti eurotegu on puhas joogivesi 

Nädalajagu kestnud euroteo hääletusel valisid inimesed 365 võiduhäälega kõige olulisemaks ära tehtud eurotoetuse projektiks igasse maakonda jõudnud joogivee- ja kanalisatsioonisüsteemi investeeringud, mida rahastati keskkonnaministeeriumi kaudu Euroopa Liidu ühtekuluvusfondist.

"Puhta joogivee tagamine, jõgede korrastamine ja raudteetaristu loomine on väga olulised tegevused, kuid mul on hea meel näha, et inimesed märkavad ka muid tegevusi, näiteks õppejõudude koolitamist ja lastekodust pärit noorte tugiisikuteenust,“ ütles rahandusminister Maris Lauri. „Kavatseme järgnevatel aastatel suunata inimeste koolitamisele ja teenuste osutamisele 128 miljonit eurot sotsiaalfondi raha enam kui eelneval kümnel aastal kokku.“

"Oleme keskkonnaministeeriumis läbi keskkonnainvesteeringute keskuse aastate jooksul eestimaalaste vee- ja kanalisatsiooni süsteemide arendamisesse panustanud ligi 721 miljonit eurot EL-i raha ja need projektid on muutnud väga paljude eestimaalaste elu mugavamaks. Samuti oleme tänu nendele projektidele kaitsnud meie keskkonda. On rõõm, et meie tööd ja selle vajalikkust on märgatud ning seda hinnatakse nii kõrgelt,“ ütles keskkonnaminister ja KIK-i nõukogu esimees Mati Raidma.

Teise häältesaagi võttis Leevijõe paisjärvede korrastamine Vastse-Kuuste vallas, mille käigus said kalad paremad elutingimused. Nii esimesele kui ka teisele kohale tulnud projektidele vahendas toetust keskkonnainvesteeringute keskus. Esikolmikusse jõudsid ka raudteeinvesteeringud, millega hangiti uued rongid, korrastati raudtee Tallinn-Tartu lõigul ja rajati uued ootepaviljonid.

Rahandusministeerium esitas koostöös valdkondlike ministeeriumide ja toetuse vahendajatega rahvahääletusele 9 olulist EL-i struktuuritoetusest rahastatud tegu. Rahvas lisas omalt poolt 15 projekti ja kokku hääletas üle 2000 inimese.

Euroteo valimisega sai alguse eurotoetuse teavituskampaania, mis tutvustas esimesel nädalal viimase kümne aasta europrojekte. Nüüd on fookuses uue perioodi toetusrahad, millega on võimalik tutvuda veebi- ja mobiilirakenduses, kust iga huviline saab vaadata, kuidas Eesti lähemal kuuel aastal eurotoetust kasutama hakkab. Samuti toimub seitsmes maakonnakeskuses üle Eesti eurotoetuse infotuur, otsa teeb lahti Tallinn 19. veebruaril, siia lisanduvad veel Võru, Haapsalu, Jõhvi, Rakvere, Pärnu ja Tartu.

Autor: Tuuli Seinberg, raamatupidaja.ee

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700