29. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ettevõtlust puudutav õigus peab pidevalt arenema

Valitsus kiitis tänasel kabinetinõupidamisel heaks tegevuskava ettevõtlusalase õiguskeskkonna rahvusvahelise konkurentsivõime parendamiseks.

„Majanduskeskkond muutub tänapäeval väga kiiresti. Selleks et tagada ettevõtlus, innovaatilised lahendused ja investeeringuid soodustav keskkond, peab õigus käima käsikäes ühiskonna üldise arenguga,“ ütles justiitsminister Andres Anvelt.

 Ministri sõnul on õiguskorra stabiilsus väärtus, kuid stabiilsus ei tähenda muutumatust. Riigi ülesanne on vaadata tulevikku, arendada õiguskeskkonda ning koostöös partneritega leida lahendused majanduselu elavdamiseks. „Ettevõtja õiguse tegevuskava heakskiitmisega antakse ettevõtjatele suunad, mida riik järgmistel aastatel nende elu parendamiseks tegema hakkab,“ selgitas minister. Riik tahab panustada nii suuremahulistesse õiguskorra muudatustesse kui ka juba olemasoleva õiguse paremasse rakendamisse – näiteks analüüsida konkurentsiõigust, ühinguõigust ja teha vajadusel uuendusi, lihtsustada mikroettevõtjatele majandusaasta aruannete esitamist. „Samuti tahame hõlbustada ettevõtjate suhtlust riigiga erinevate ettevõtja portaali rakenduste kaudu ehk pakkuda ettevõtjate elu lihtsustavaid e-lahendusi,” rääkis Anvelt. Justiitsministeeriumi poolt 2006. aastal visioonis „Ettevõtja õigus“ välja pakutud lahendused on suurel määral praeguseks realiseerunud. Algatus on eelneva järg ja selle eesmärgiks on õiguskeskkonda edasi arendada. Täpsemalt on tegevuskavaga võimalik tutvuda justiitsministeeriumi kodulehel.

Autor: Tuuli Seinberg, raamatupidaja.ee

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700