17. detsember 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

1000euroseid tehinguid on deklareeritud 8500

Kolmapäevase seisuga on MTAle esitanud uues süsteemis käibemaksudeklaratsiooni 16 736 käibemaksukohustuslast, kellest 8503 on andmed saatnud ka vähemalt 1000-euroste tehingute kohta.

1000-euroseid arveid kajastavat käibemaksudeklaratsiooni lisa on 2838 korral esitatud ainult müügitehingute kohta, 1716 korral ainult ostutehingute kohta ning 3949 juhul on andmed esitatud nii ostu- kui müügiarvete kohta.

Maksu- ja tolliameti peadirektori asetäitja Egon Veermäe sõnul vajab iga uus lahendus harjumiseks aega, kuid senine praktika näitab, et käibemaksudeklaratsiooni esitamise uus rakendus on kasutajate poolt valdavalt kiirelt omandatud. „Kui on tekkinud takistusi, siis on koostöös ka alati mured lahendatud,“ lisas Veermäe.

„Neli tööpäeva enne deklaratsioon esitamise tähtaega on andmed esitanud juba rohkem kui iga viies käibemaksukohustuslane. Majandustarkvara kasutajatel võimaldab käibemaksudeklaratsiooni uus rakendus tulevikus deklaratsiooni esitada ilmselt veelgi kiiremini ja säästa sellega raamatupidamiseks kuluvat aega,“ rääkis Veermäe.

Veermäe sõnul võiksid kõik ettevõtjad ja raamatupidajad kaaluda käibemaksudeklaratsiooni esitamist tähtajast mõnevõrra varem ja mitte jätta seda viimasele päevale. „Esitamise rakendus on seekordsel esitamisel uus kõigi jaoks ning tekkivate küsimuste lahendamiseks on hea, kui mõlemal poolel on aega selle lahendamisega tegeleda,“ märkis Veermäe.

Esmaspäevaks, 22. detsembriks peavad oma käibemaksudeklaratsiooni esitama 74 500 käibemaksukohustuslast. Kui eelmise kuu jooksul on ettevõtja teinud tehingupartneriga kogusummas vähemalt 1000-euro ulatuses tehinguid, siis tuleb uue korra järgi esitada selle kohta andmed käibemaksudeklaratsiooni lisal (KMD INF). 

Autor: Tuuli Seinberg, raamatupidaja.ee

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700