1. detsember 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EAS muutis Äripäeva artikli mõjul hanketingimusi

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus andis täna teada, et muutis riigihanke „Ajujaht 2015 konkursi telesaated“ hanketingimusi. Reedel kirjutas Äripäev, et EAS mängib "Ajujahi" hanget ETVle.

Äripäevale teadaolevalt otsustas EAS lõpuks laiendada pakkujate ringi muutes hanketingimustes nii saate ajal näidatava reklaami piirangut kui ka saadete võimalikku pikkust. Ühtlasi pikendati ka pakkumuste esitamise tähtaega kuni 10. detsembrini kell 10.00.

Kui varasemate hanketingimustega oli kommertskanalitel hankest osa võtmine sisuliselt võimatu, on nüüd neile uks avatud. Produktsioonifirma Filmimees toimetaja Raimo Kummeri sõnul ei ole neile kui hankest osavõtjale eraldi teadet tingimuste muutmise kohta tulnud. Küll aga eraldi EASi hangete veenisüsteemist vaadates võib näha, et hanke tingimusi on muudetud täna veidi pärast kella kahte, märkega, et tingimusi on muudetud pakkujatelt saadud tagasisidest tulenevalt.

„Me näeme süsteemist, et tingimusi on muudetud ja nüüd saavad kommertskanalid ka seda saadet näidata, mis tähendab, et me kindlasti esitame oma pakkumise,“ lubas Kummer.

Reedel kirjutas Äripäev, et kuigi EASi korraldatud riigihange telesaate "Ajujaht" tegemiseks lõpeb alles 1. detsembril, oli juba kindel, et saadet hakkab tegema ETV.

EAS kuulutas välja hanke äriideede konkursi "Ajujaht" kolme telesaate tegemiseks. Hanke tingimused välistavad aga erakanalite osalemise. Nimelt on hankes kirjas, et osalejad peavad esitama telekanali kinnituskirja, mis näitab, et saade läheb pärast valmimist eetrisse just vastavas kanalis.

Tingimuste järgi peab valmiv saade olema 26-30 minutit pikk ja ilma reklaamipausideta. See aga tähendab, et ainus kvalifitseeruv pakkuja hankes saab olla ETV – kommertskanalite saated on 22-24 minuti pikkused ja reklaamipausidega.

Autor: Äripäev, Tuuli Seinberg

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700