1. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Finantsinspektsioon tegi ettekirjutuse Optimal Kindustusmaaklerile

Finantsinspektsioon kohustas oma ettekirjutusega Optimal Kindlustusmaaklerit viivitamatult täitma kindlustustegevuse seaduses sätestatud kindlustuslepingu vahendamisele esitatavaid nõudeid.

Kindlustusmaakler on kindlustusvahendaja, kelle ülesandeks on pärast kliendi kindlustushuvi väljaselgitamist erinevate kindlustusseltside pakkumiste seast välja valida kliendi jaoks kõige sobivam pakkumine. Kindlustusmaakler peab kliendile esitama piisava hulga, soovitavalt vähemalt kolme erineva kindlustusseltsi, pakkumisi.

Finantsinspektsioon kohustas Optimal Kindlustusmaakler OÜ-d tutvustama klientidele vahendatavate vabatahtliku sõidukikindlustuse ja õnnetusjuhtumikindlustuse lepingute tingimusi, sealhulgas lepingutes sätestatud piiranguid ja välistusi. Vastavalt seadusele peab maakler alati kliendile tutvustama sõlmitava kindlustuslepingu tingimusi, eelkõige kindlustusmaksete suurust ning lepinguga seotud piiranguid ja välistusi.Samuti on maakler kohustatud teavitama klienti hüvitamise põhimõtetest, kui peaks toimuma kindlustusjuhtum. Sellest johtuvalt kohustas Finantsinspektsioon Optimal Kindlustusmaaklerit reisikindlustuse, vabatahtliku sõidukikindlustuse ning kodukindlustuse lepingute vahendamisel teavitama klienti hüvitamise põhimõtetest kindlustusjuhtumi toimumisel, sealhulgas sellest, millisele kohtule võib kindlustuslepingu alusel esitada nõude.Vahendustasu maksavad kindlustusmaaklerile kindlustusseltsid, mitte kliendid. Kindlustusmaakleril on kohustus kliendile avaldada, kui suur on ühe või teise kindlustuslepingu vahendamise eest talle kindlustusseltsi poolt makstav vahendustasu. Sellest lähtuvalt kohustas Finantsinspektsioon Optimal Kindlustusmaaklerit andma kliendile liikluskindlustuse lepingu vahendamisel infot vahendustasu suuruse kohta tervikuna nii, et selles sisaldub teise kindlustusmaakleri kasutamise korral ka teisele kindlustusmaaklerile makstud vahendustasu.

Autor: Tuuli Seinberg, raamatupidaja.ee

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700