16. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

MTA arutas 1000euroste arvete vormi tehnilisi nõuded

Maksu- ja tolliamet tutvustas tänasel arutelupäeval osalenud raamatupidamistarkvara arendajatele ja e-arve operaatoritele üle 1000-eurose kogusummaga tehingute deklareerimise vormi esitamisega seotud tehnilisi üksikasju, et võimaldada arendajatele mugavam üleminek uuele süsteemile.

„On oluline, et esitatavad tehnilised nõuded oleksid standardsed kõigi raamatupidamisprogrammide arendajate jaoks. Koostöös arendajatega on võimalik finantstarkvara kasutavatele ettevõtetele teha uuele süsteemile üleminek võimalikult sujuvaks,“ märkis maksu- ja tolliameti teenindusosakonna juhataja Rivo Reitmann. Lisaks aitab arendajatelt saadud tagasiside ametil täpsustada ka deklaratsiooni lisa vormi esitamise juhendit.

Kohtumisel räägiti veel käibemaksukohustuslastele seadusega antud võimalusest taotleda mõjuval põhjusel uuele süsteemile üleminekuks ajutist vabastust kuni 2015. aasta 20. juunini. Eelkõige loeb maksu- ja tolliamet mõjuvateks põhjusteks ulatuslikke ja äriprotsesse muutvaid tarkvarauuendusi või arendusi. Samuti olukordi, kus näiteks ettevõtte arendustegevuse planeerimine ja teostamine on otseselt sõltuv teistest ettevõtetest, mis ei võimalda arenduste valmimist seaduses sätestatud tähtajaks

Maksu- ja tolliameti ning raamatupidamistarkvara vahelist andmete esitamist masin-masin liidese või failist laadimisel on võimalik testima hakata orienteeruvalt septembri teisest poolest.

Ettevõtjad peavad hakkama alates selle aasta 1. novembrist  käibedeklaratsiooni lisal deklareerima arvete informatsiooni juhul, kui ühe tehingupartneriga tehingu või tehingute käibemaksuta kogusumma ületab kalendrikuus 1000 eurot. Käibedeklaratsiooni lisaga kogutav info aitab vähendada käibemaksupettuseid ning seeläbi tagada ettevõtetele võrdsem konkurentsikeskkond.

• Arutelupäeva materjalid  - http://www.emta.ee/kmdinf-infopaev  

• Lisainfo KMD INF esitamisest - http://www.emta.ee/kmdinf

Autor: Tuuli Seinberg, raamatupidaja.ee

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700