26. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Raamatupidaja portree: Liina Mutli

Põldma Kaubanduse ASi pearaamatupidaja Liina Mutli unistas juba lapsena raamatupidaja ametist. Tema jaoks muudab töö huvitavaks eeskätt arenemisvõimalus.

Kust tuli soov saada raamatupidajaks? Kas sa juba lapsena teadsid, et just see on amet, mida pidama hakkad, või oli see hoopis teistmoodi… ?

Üsna naljakas, aga jah, lapsena unistasin kiiruisutajaks saamise kõrval ka raamatupidaja ametist. Minu tädi on raamatupidaja ja kuna tema töö tundus mulle lapsena hirmus tähtis, siis mängisin, et olen tema. Olles ise veel kirjaoskamatu, täitsin väga tähtsaid pabereid ja klõpsisin katkisel kalkulaatoril. Teismeeas oli see jällegi viimane asi, mida ma tulevikus teha kavatsesin, aga kui tuli valikuid tegema hakata, kerkis raamatupidamine taas päevakorda. Sellega seoses on veel üks naljakas lugu, kuidas 20 minutit oleksid võinud minust hoopis kellegi teise teha, aga seda ma räägin siis, kui te minust pika artikli kirjutate.

Mis muudab raamatupidaja töö huvitavaks?

Olen saanud pidevalt areneda ja seda tänu vägevale ettevõttele. Kui ma 8 aastat tagasi raamatupidaja assistendina tööle tulin, oli meil 13 kauplust. Nüüd olen kordades suurema ettevõtte pearaamatupidaja ja ettevõte muudkui kasvab, seega ei tule uutest väljakutsetest puudu. On jah veel teatud spetsiifilised asjad, mis mind raamatupidaja töö juures köidavad, aga kui mingit arengut ei toimu, muutub iga amet millalgi igavaks. Mis ei pruugi muidugi alati halb olla, vahel on rutiin ka mõnus.

Oled ka raamatupidamisosakonna meeskon¬na juht. Mis on taganud eduka meeskonna juhtimise?

Vaat ei oskagi vastata... Meil on nii tubli meeskond, minu roll on pigem juhendada kui juhtida.

Kuidas on töö(koht) mõjutanud su riietumisstiili ja milliseid rõivaid eelistad kanda tööl, milliseid vabal ajal?

Amet kindlasti ei ole mõjutanud, kuigi võiks arvata, et raamatupidajad riietuvad konservatiivselt. Ei olnud ma enne konservatiiv ega ole ka nüüd. Töökoht on veidi mõjutanud, ostan ju enamiku rõivaid meie kauplustest, enne õmblesin palju ise. Aga ma usun, et see läbiv joon, millele mu stiil toetub, on samaks jäänud. Tööl ja vabal ajal riietun üsna sarnaselt, täpselt nii, kuidas tuju on. Vahel küll üritan tööl veidi viisakamalt riietuda, aga kuna ma olen üsna laisk, siis tihtipeale viskan vana armsa kampsuni selga ja tun¬nen ennast tööl sama mõnusalt nagu pühapäevaõhtul kodus.

MEESKONNAKAASLASED LIINAST:

Liina suudab oma positiivse energiaga panna meeskonna ühise eesmärgi nimel töötama. Hea juhina oskab ta suunata teisi tegutsema ja on alati valmis oma meeskonna eest välja astuma. Üks suurepärane omadus, mis tema ametis ai¬nult kasuks tuleb – ta on alati aus! Liina ei ole päris kindlasti tavaline naine ega tüüpiline raamatupidaja. Temas on omapära, midagi sellist, mis iseloomustab ainult teda.

Põldma Kaubanduse ASile kuulub 30 brändikauplust (muuhulgas Guess, Tommy Hilfiger, Pepe Jeans, Diesel, Tom Tailor, Desigual ja Silvian Heach) ja 30 multibrändikauplust (Denim Dream, Mustang, Outlet).

Autor: Triin Põldme-Uibo, Tuuli Seinberg

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700