Autor: Tuuli Seinberg • 4. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Advokaadibüroo SORAINEN on novaatorlik nõustaja

Rahvusvaheline õigusalane väljaanne International Financial Law Review (IFLR) tunnustas advokaadibürood SORAINEN Baltikumi Aasta Advokaadibüroo 2014 tiitliga.

Auhindade jagamisel väärtustatakse eelkõige õigusvaldkonna innovatsiooni. SORAINEN võitis viimase kuue aasta jooksul juba viienda auhinna. “Eelmisel aastal nõustasime mitmeid tehinguid, mis olid Baltikumis strateegilise tähtsusega,“ ütles SORAINENi regionaalse panganduse ja finantsõiguse töörühma juht Reimo Hammerberg. „Tihtipeale vajasid need uuenduslikke lahendusi – täiendusi seadustesse, muudatusi regulaatorite ja järelvalveinstitutsioonide väljakujunenud praktikasse või täiesti uusi rakenduslikke lähenemisviise. Meil on väga hea meel, et meie tööd tunnustatakse rahvusvaheliste auhindadega ja oleme tänulikud oma klientidele, et nad on usaldanud meid nii tähtsate projektide juures.“

IFLRi hinnangul paistis SORAINEN silma Leedu rahandusministeeriumi nõustamisega ELi Majandus- ja Rahandusnõukogu (ECOFIN) eesistumise asjus ajal, mil Leedu oli esmakordselt Balti riikidest ELi eesistujamaa. Leedu ECOFINi eesistumisaega loetakse üheks produktiivsemaks viimastel aastatel, kuna saavutati märkimisväärset edu mitmete finantssektorit reguleerivate initsiatiividega nagu pankade maksevõime taastamise ja kriisilahenduse direktiiv, finantsinstrumentide turgude direktiiv ja määrus jpt.

Eestis nõustas SORAINEN mullu Eesti Gaasi restruktureerimisprojektis, mille tulemusel eraldati maagaasi ülekandevõrk jaotusvõrgust ja maagaasi müügist, ning Hüpoteeklaenu 4 miljoni eurost võlakirjaemissiooni, kus esmakordselt Eestis tagati võlakirjad nõuete ja hüpoteekide portfelli pantidega.

SORAINEN on eelnevalt IFLRi Baltikumi Aasta Advokaadibüroo tiitli võitnud aastatel 2009, 2010, 2012 ja 2013, olles üks vähestest Euroopas, kes on omas kategoorias saanud auhinna kolm aastat järjest. IFLR valib võitjad arvestades klientide tagasisidet ning nõustatud tehingute uuenduslikust ja keerukust. Hindajate luubi all on eelneval aastal nõustatud ülepiirilised finants- ja kapitaliturgude ja restruktureerimistehingud ning ühinemis- ja ülevõtmistehingud (M&A). Meediakontserni Euromoney Legal Media Group kuuluv IFLR on maailma juhtivamaid finantsturgudega tegelevatele ettevõtete juristidele ja praktikutele suunatud õigusväljaandeid, mida on välja antud juba üle 20 aasta.

SORAINEN on äriõigusele spetsialiseerunud advokaadibüroo kontoritega Eestis, Lätis, Leedus ja Valgevenes. 1995. aastal rajatud büroos töötab rohkem kui 150 advokaati, juristi ja maksukonsultanti, kes nõustavad rahvusvahelisi ja kohalikke ettevõtteid ja organisatsioone kõigis Baltikumi ja Valgevene äriõigust ja maksundust puudutavates küsimustes.

SORAINEN on esimene advokaadibüroo Baltimaades ja ainus Valgevenes, kus kvaliteedijuhtimise süsteem on rakendatud vastavalt ISO 9001 standarditele (sertifitseeritud Lloyd’s Register Quality Assurance poolt). Lisaks on SORAINEN saanud Rootsi Äriauhinna sotsiaalse vastutustundlikkuse eest ning nimetatud kõige pere- ja töötajasõbralikumaks ettevõtteks Eestis. 

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700