19. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaata, millest kirjutab Äripäeva infolehe Palk värske number

Täna ilmub infolehe Palk uus number, kus seekord vaadatakse juba suvesse. Põhiteemadeks on hooajatöö, alaealiste töötajate palkamine ning puhkused.

Lisaks peatutakse pikemalt Eesti töötajate palgasoovidel, tutvustatakse õiglast palgasüsteemi ning uuritakse, miks lepitakse madala palgaga. Eesti töötajate palgasoovide taustal leiab infolehest ka ülevaate, millist palka makstakse Rootsis.

KPMG Baltics OÜ maksu- ja õigusteenuste juht Joel Zernask vastab infolehes aktuaalsetele küsimustele: mida tuleb teada ajutiste töötajate palkamisest, millega tuleb arvestada mitteresidendist ajutise töötaja palkamisel ning milliseid nõudeid peab järgima suveks alaealisi tööle võttes. PwC Legal advokaat Indrek Ergma kommenteerib paljudele ettevõtjatele ja töötajatele jätkuvalt küsimusi tekitavat puhkuste ja puhkusearvestuse teemat.

Palgainfo Agentuuri juht Kadri Seeder kirjutab seekord kahel teemal: kes soovib Eestis töötada ning kui suurt palka soovivad Eesti töötajad. Kui paljud tööandjad loodavad kolmandatest riikidest tuleva välistööjõu peale, siis Seeder tõstatab küsimuse, et miks peaks tahtma välismaalased siia tulla, kui me ise ei taha siin töötada. Mis põhjusel peaks kolmandatest riikidest saabuv tööjõud valima vaesema Eesti, kui jõukas Soome on siit vaid 80 km kaugusel?

Veel infolehes Palk:

*millised on need põhjused, miks töötajad lepivad madala palgaga?*kuidas luua ettevõttes õiglast põhipalkade süsteemi ja suurendada töötajate motivatsiooni?* välislähetuste maksustamine* millal peaks töötaja hakkama otsima uut tööd?* kui palju teenivad Rootsis pangajuhid, õpetajad, arstid, ehitustöölised, kohvikuteenindajad jt?

Infolehe viimasel küljel tutvustame 26. märtsil toimuva Äripäeva palgafoorumi teemasid ja osalejaid. Küsimusele „kuidas palgasurves kasumlikkust tõsta“, püüavad Tallinnas Nordic Hotel Forumi konverentsikeskuses peetaval foorumil leida vastust Äripäeva peatoimetaja asetäitja Aivar Hundimägi, Palgainfo Agentuuri juht Kadri Seeder, koolitusfirma Vita Longa omanik Jari Pekka Kukkonen, Fujitsu Estonia tarkvara osakonna juht Marek Sokk, Statoil Fuel & Retail Eesti AS-i peadirektor Kai Realo, Caverioni juhatuse esimees Margus Tammik, Saajose juhatuse esimees Jaan Allem, Tartu ülikooli töö- ja sotsiaalhooldusõiguse dotsent Gaabriel Tavits, Power House kommunikatsioonibüroo omanik Janek Mäggi, Lemminkäinen Eesti juhatuse esimees Sven Pertens, müügikoolitaja Aira Tammemäe, 1Partner Kinnisvarabüroo juht ja omanik Martin Vahter ning Cleveron OÜ juhatuse liige Arno Kütt.

Telli infoleht Palk siit.

Autor: Kaire Uusen, Tuuli Seinberg

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700