Autor: Kadrin Karner • 5. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaata reisifirmade musta nimekirja

Tarbijakaitseamet avaldas täna musta nimekirja ettevõtetest, kes jätsid esitamata müügiaruanded, mille alusel kontrollib amet reisifirma tagatisi, millest kaetakse firma maksejõuetuse korral reisijate kojusõit ning tagastatakse ärajäänud reiside ettemaksud.

Aruande jättis 5. veebruari seisuga esitamata 26 ettevõtet, teatas tarbijakaitseamet. Kokku oleks aruande pidanud esitama 275 reisifirmat. Aruannet ei esitanud seekord üheksa protsenti ettevõtetest, mis on varasemate kordadega võrreldes vähem. Eelmises kvartalis jättis aruande esitamata 15 protsenti aruandekohuslastest. Tarbijakaitseamet on seisukohal, et olukord on küll paranenud , kuid seda ei saa siiski rahuldavaks pidada, kuna aruannete esitamine on turismiseaduse järgi kohustuslik kõikidele reisiettevõtjatele.

Aruanded on tarbijate majandushuvide kaitse oluline komponent, sest nende alusel kontrollib tarbijakaitseamet seda, kas firmade tagatissummad on piisavalt suured või mitte. Reisifirma tagatis on niinimetatud kohustuslik kindlustus. Must nimekiri on tarbijakaitseameti sõnul abivahend tarbijatele, kes soovivad enne reisi ostmist kontrollida firma usaldusväärsust.

2013. a. reisiettevõtjad, kellel on pakettreisi kogumüügi aruanne esitamata• Alimants OÜ• Alimants OÜ• Alimants OÜ

IV kvartal:

• Asteria Travel OÜ• Best Travel OÜ• Felizafino OÜ• Kagureis OÜ• Kon Tiki Reisid OÜ• Kragen AS• Lükonija OÜ• Miliam Travel OÜ• Nefertiti Travel OÜ• Osaühing Tuule Travel• OÜ Balti Silver Reisid• OÜ Regional Centre of Reservation• OÜ Serene Reisibüroo• OÜ Tallink Travel Club• OÜ Travelcom• Palmtree OÜ• Saaretar OÜ• Seikluskliinik OÜ• Tokkroos OÜ• Viisk, Põis ja Õlekõrs OÜ• Vikatours OÜ• Virone Reisibüroo AS• Vjatšeslav Jegorov turismibüroo EVVA• Õppekeskus Intellekt OÜ• X-Travel OÜIII kvartal:

• Astroleon OÜ• Baltikumreisien OÜ• Kragen AS• Medellin Live OÜ• Miliam Travel OÜ• Balti Silver Reisid OÜ• Regional Centre of Reservation OÜ• Temprano OÜ• Travelcom OÜ• Vares Reisid OÜ• Palmtree OÜ• Saaretar OÜ• Viisk, Põis & Õlekõrs OÜ• Vikatours OÜ• Virone Reisibüroo OÜ• Vjatšeslav Jegorov turismibüroo EVVA II kvartali:

• Medellin Live OÜ• OÜ Balti Silver Reisid• OÜ Regional Centre of Reservation• OÜ Temprano• OÜ Travelcom• OÜ Palmtree• Viisk, Põis ja Õlekõrs OÜ• Viitong Reisid OÜ

Ettevõtteid, kellel juba 2012. aastast saadik on müügiaruanne esitamata ja kes asuvad samuti tarbijakaitseameti mustas nimekirjas, saad vaadata SIIT!

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700