9. aprill 2013
Jaga lugu:

Ilves esitas Laari Eesti Panga nõukogu juhi kandidaadiks

President Toomas Hendrik Ilves esitas Eesti Panga nõukogu esimehe kandidaadiks Mart Laari ja Riigikohtu esimehe kandidaadiks Priit Pikamäe.

President Toomas Hendrik Ilves saatis riigikogule ettepaneku nimetada Eesti Panga nõukogu esimeheks senine parlamendiliige, endine pea- ja kaitseminister Mart Laar ning riigikohtu esimeheks senine riigikohtu kriminaalkolleegiumi esimees Priit Pikamäe.

„Erakonnapoliitikast eemaletõmbunud Mart Laar, kahekordne peaminister ning Eesti edule aluse pannud majandusreformide üks autoreid, on visa ja tahtejõuline, õige inimene töötama euroalasse jõudnud Eesti keskpanga nõukogu esimehena,“ ütles Ilves.

Senise Eesti Panga nõukogu esimehe Jaan Männiku viieaastane ametiaeg lõpeb tänavu 12. juunil. Kui riigikogu nõustub presidendi ettepanekuga ja nimetab Mart Laari Eesti Panga nõukogu esimeheks, lahkub ta parlamendiliikme ametist.

„Õigusteaduste doktor Priit Pikamäe on väga tugeva akadeemilise tausta ja suure kohtunikutöö kogemusega noorema põlvkonna jurist. Enne riigikohtuniku ametit on ta töötanud nii kodakondsus- ja migratsiooniametis, välisministeeriumis kui ka justiitsministeeriumis ning siis juba Tallinna linna- ja ringkonnakohtus. See kõik kokku on tugev isiklik professionaalne tagala, millele riigikohtu uus esimees toetuda saab,“ ütles president Ilves.

Senise riigikohtu esimehe Märt Raski üheksa-aastased volitused lõpevad tänavu 12. septembril.

 

Autor: Kristi Malmberg, Juuli Laanemets

Jaga lugu:
RAAMATUPIDAJA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad raamatupidaja uudised igal nädalal enda postkasti.

Raamatupidaja.ee toetajad:

Enimloetud
Marianne Lõhmus
Marianne LõhmusärijuhtTel: Marianne@raamatupidaja.ee
Cätlin Puhkan
Cätlin Puhkanraamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700catlin.puhkan@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt