9. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ilves esitas Laari Eesti Panga nõukogu juhi kandidaadiks

President Toomas Hendrik Ilves esitas Eesti Panga nõukogu esimehe kandidaadiks Mart Laari ja Riigikohtu esimehe kandidaadiks Priit Pikamäe.

President Toomas Hendrik Ilves saatis riigikogule ettepaneku nimetada Eesti Panga nõukogu esimeheks senine parlamendiliige, endine pea- ja kaitseminister Mart Laar ning riigikohtu esimeheks senine riigikohtu kriminaalkolleegiumi esimees Priit Pikamäe.

„Erakonnapoliitikast eemaletõmbunud Mart Laar, kahekordne peaminister ning Eesti edule aluse pannud majandusreformide üks autoreid, on visa ja tahtejõuline, õige inimene töötama euroalasse jõudnud Eesti keskpanga nõukogu esimehena,“ ütles Ilves.

Senise Eesti Panga nõukogu esimehe Jaan Männiku viieaastane ametiaeg lõpeb tänavu 12. juunil. Kui riigikogu nõustub presidendi ettepanekuga ja nimetab Mart Laari Eesti Panga nõukogu esimeheks, lahkub ta parlamendiliikme ametist.

„Õigusteaduste doktor Priit Pikamäe on väga tugeva akadeemilise tausta ja suure kohtunikutöö kogemusega noorema põlvkonna jurist. Enne riigikohtuniku ametit on ta töötanud nii kodakondsus- ja migratsiooniametis, välisministeeriumis kui ka justiitsministeeriumis ning siis juba Tallinna linna- ja ringkonnakohtus. See kõik kokku on tugev isiklik professionaalne tagala, millele riigikohtu uus esimees toetuda saab,“ ütles president Ilves.

Senise riigikohtu esimehe Märt Raski üheksa-aastased volitused lõpevad tänavu 12. septembril.

 

Autor: Kristi Malmberg, Juuli Laanemets

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700