Autor: Juuli Laanemets • 2. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Balti riikide maksu- ja tollijuhid täpsustavad ühiseid tegevussuundi

Täna, 2 veebruaril kohtuvad Tallinnas Balti riikide maksu- ja tollijuhid ning finantsuurimise asutuste juhid. Eesmärgiga toetada parema praktika levitamist naaberriikide ja oluliste partnerite vahel ning leppida kokku ühistes tegevustes maksu- ja tollialaste õigusrikkumiste ohjamisel.

Vaadatakse üle maksu- ja tolliasutuste eelmise aasta töö tulemused, olulisemad muudatused organisatsioonides ja riikide seadusandluses, käsitletakse eri riikide jaoks alanud aasta prioriteetsemaid tegevussuundi ning vahetatakse kogemusi edu toonud meetmetest õiguskuuleka kliendi koormuse vähendamisel ja petturite tegevuse takistamisel.

Pikemalt peatutakse riigitulude arvestussüsteemide ülesehitusel, mille raames saab Eesti esile tuua oma häid juba varem tunnustust pälvinud arendusi ja mis võimaldavad riigil saada ükskõik millisel ajahetkel ülevaate kasutatavate rahaliste vahendite ja kohustuste seisust.

Teine olulisem valdkond on sisejulgeoleku ja turvalisuse tagamine tolli valdkonnas ning ühised tegevused nii operatiivtasandil kui ka Balti riikide huvide kaitsmisel Euroopa Liidus laiemalt. Lisaks räägitakse ka maksuvaldkonna ühistegevustest ja koostööst eri organisatsioonides.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700