Autor: Lemmi Kann • 30. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maksuamet annab Äripäevale aumärgi

Maksu- ja tolliamet jagab täna aumärke nii ametnikele kui ka koostööpartneritele. Teiste seas pälvib kõrge tunnustuse Äripäev.

Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel saab II klassi aumärgi ajalehe olulise panuse eest suurte ja süsteemsete pettuste päevavalgele toomisel, aidates nii kaasa õiguskuulekuse suurendamisele. Maksuameti teatel on Äripäev avaldanud artikleid kütuseturul toimuvatest petuskeemidest, samuti kohtutäiturite tegevuse kohta maksuarvestuse süsteemse petmise ja võlgade tasumise kahepalgelisuse paljastamisel ning kullaäris toimuvate pettuste kajastamisel.

II klassi aumärgi saab ka OÜ Icefire juhatuse liige Jüri Kirme erakordse pühendumuse ja väga kvaliteetse ning kiire töö eest ametile oluliste infotehnoloogiliste lahenduste arendamisel, mis tagas ameti enam kui 50 infosüsteemi kvaliteetse ja tähtaegse eurole üleviimise ning tõrgeteta töö. Kirme oli ka peamine arenduspartner uue tulude arvestuse süsteemi loomisel, mis lõi muu hulgas eelduse ka ettemaksukonto kasutuselevõtuks, teatas amet.

III klassi aumärgi saab Norra Kõrgema Majanduskooli doktorant, maksu- ja tolliameti endine peadirektori asetäitja Dmitri Jegorov erakordselt mõjusa panuse eest ameti töökorralduse süstematiseeritud arendamisse, mille tulemusena on amet pälvinud mitu kvaliteedi- ja innovatsiooniauhinda. Tema osa on ameti teatel olnud oluline maksunduse valdkonna tutvustamisel, Jegorov kujunes selles osas arvamusliidriks avalikkuse ja erialainimeste silmis.

III klassi aumärgiga tunnustatakse maksu- ja tolliametnike ametiühingu juhatuse esimeest Mall Koljut tema pikaajalise ja kohusetundliku töö eest ning ühiskondliku aktiivsuse ja konstruktiivse suhtumise eest ametiühinguliikumise kaudu ameti kõigi töötajate huvide kaitsmisel. Samuti saab III klassi aumärgi ameti uurimisosakonna Põhja II talituse juhataja Margus Raspel pikaajalise ja väljapaistva tegevuse eest algselt maksupettuste uurimise keskuse ja hiljem ameti uurimisosakonna jälitustegevuse võimekuse loomisel ja arendamisel.

Maksu- ja tolliamet tähistab täna oma 93. aastapäeva konverentsiga "Maksu- ja tolliamet täna ja homme". Ettekanded on muuhulgas niisugustel teemadel nagu maksuhalduri tegevuse eesmärk ja roll ühiskonnas; piiriaken – toll on nägija; ettevõtja ning maksu- ja tolliamet koostöös raskustest üle. Ettekannetega esinevad juhid ja spetsialistid nii ameti seest kui ka ettevõtjad ja arvamusliidrid.

Konverentsipäeva alguses antakse pidulikult üle seekordsed ameti kõrgeimad autasud – aumärgid viiele väärikale inimesele. Aumärgi võib ameti põhimääruse järgi saada praegune või endine ametnik või ka koostööpartner. Aumärke annab maksu- ja tolliamet välja neljandat korda.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700