11. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PÖFF tähistab 15. juubelit

Kolmapäevast algav ja kaks nädalat kestev juubelihõnguline Pimedate Ööde filmifestival toob Eesti kinopubliku ette rohkem kui 200 linateost meilt ja maailmast.

Sünnipäeva tähistav festival pakub peale põhiprogrammi traditsiooniks saanud alafestivale “Animated Dreams” ja “Just Film”, samuti professionaalsetele filmitegijatele mõeldud filmiturgu ja hulka eriüritusi. Kavas on näitused, arutelud ja peod ­PÖFFi juubeli tähistamiseks.

Toimub hulk eriüritusi. “Meie erilistest ettevõtmistest väärib tänavu märkimist inimõiguste programm, mis sel aastal keskendub erivajadustega inimestele,” mainis PÖFFi meediajuht Helmut Jänes. Põhjaliku filmiprogrammi ja vaegnägijatele mõeldud eriseansi (Raineri Sarneti “Idioot”) kõrval pakutakse festivalikülastajatele võimalust asetada end tavapärasest erinevasse olukorda, et kogeda liikumisraskustega või pimedate inimeste elu. raames esimest korda koolitus- ja võrgustikusündmus “AnimaCampus Tallinn”. Jänese sõnul on see eelkõige loovüritus animafilmide tegijatele, aga pakub põnevat kuulamist ka reklaami- ja turundusinimestele. Üldiselt ülesehituselt on PÖFF ikka sama. Kavas on ligi 220 uut linateost rohkem kui 70 riigist. Pärle ja väärtfilme leiab Jänese sõnul sellistest programmidest nagu “EurAsia”, “Panoraam” ja “Tridens Balti”. Humoorikat vaatamist pakub ­“PÖFFi vitamiinilaks”, tõsise sisuga teoseid aga inimõiguste eriprogramm.

Samuti toimub “Animated Dreamsi”

Fookuses Islandi filmid. Ühtset võtmesõna on programmi kohta Jänese sõnul välja tuua raske. “Pigem ongi meie fookuses mitmekesisus – PÖFF ei piirdu vaid suurte filmiriikidega, vaid valib parimaid filme ka väga väikeste filmiriikide toodangu hulgast,” selgitas ta.

Üks neist on tänavu Island, millele PÖFF eriprogrammiga erilist tähelepanu osutab. Sealt tuleb ka festivali tänavune elutööpreemia laureaat Fridrik Thor Fridriksson.

PÖFFI kuus  filmisoovitust Prantsusmaa 2011  Prantsusmaa 2011 USA 2011 Itaalia 2011 USA 2011 UK 2011

1. “Artist”,

Programmid: võistlusprogramm “EurAsia”, “Screen Internationali kriitikute valik”, “EFA 2011. aasta nominendid”2. “Armastatud”,

Programm: “15 valitud teost”3. “Cedar Rapids”,

Programm: “PÖFFi vitamiinilaks”4. “Kalliskivi”,

Programm: “Panoraam”5. “George Harrison: Elu materiaalses maailmas”,

Programm: “Doc at PÖFF”6. “Plekksepp, rätsep, sõdur, nuhk”,

Programm: “Screen Internationali kriitikute valik”

15. Pimedate Ööde filmifestival ja www.poff.ee

16.–30.11 Tallinnas, 18.–30.11 Tartus, 01.–04.12 Jõhvis, Kuressaares, Kärdlas, Narvas, Paides, Pärnus, Valgas, ViljandisPilet: 1,30–6 eurot, pass 100 eurot. Müügil PÖFFi info- ja piletikeskustes ning internetis aadressil www.piletilevi.ee

 

Autor: Lemmi Kann, Signe Sillasoo

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700