Autor: Lemmi Kann • 31. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PwC: IT-turvalisuse-alane optimism kahaneb

PwC ülemaailmne arvutiturbe alane uuring näitab, et aasta-aastalt suureneb ettevõtete ja organisatsioonide informeeritus oma infosüsteemide kaitstusest ning väheneb vastanute hulk, kes usuvad, et nende organisatsioonis on selles osas asjad korras.

Masu sundis umbkaudu pooli vastanuist infokaitse eelarveid kärpima ja rahakraanid ei näi veel niipea uuesti avanevat.

Ligi 10 000 vastanuga esinduslik uuring näitab, et kuigi 72% küsitletutest peab oma organisatsiooni infokaitse alast tegevust tõhusaks, on kõnealune suhtarv alates esimesest sarnasest uuringust 5 aastat tagasi järjekindlalt langenud. 2006.a oli oma ettevõtte infoturbe tõhususes veendunuid 84% ja mullu 74%. Teisalt on kasvanud organisatsioonide informeeritus enda olukorrast: kui veel eelmisel aastal ei teadnud 23% vastanuist, kui palju organisatsioonis aasta jooksul toimus infoturbe intsidente, siis tänavu oli mitteteadjaid vaid 9%.

Pooled vastanuist on viimasel aastal vähendanud kulutusi infokaitsele, sama palju on neid, kes on sellealaseid investeeringuid edasi lükanud. Kärbitud eelarvete tõttu on vähenenud turvavõimekus mitmes valdkonnas nagu töötajate taustakontroll, internetikasutuse jälgimine, identiteedihalduse strateegiad jne. Seejuures ei näe ka vastanutest pooled oma infoturbe-alaste kulutuste suurenemist uue majanduslanguse kartuses ka eeloleval aastal.

43% uuringus osalenud organisatsioonidest omas nii infoturbe-alast toimivat tegevusstrateegiat, kui ka viis seda aktiivselt ellu. 27% vastanuist omas ainult strateegiat ja 15% ainult aktiivset ennetustegevust. 14% vastanuist on n.n „tulekahjude kustutajad“, kel pole ei strateegiat ega ennetavaid tegevusi.

 

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700