Autor: Rivo Sarapik • 14. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

"Kreeklaste mõnitamine on äärmiselt primitiivne"

Peaminister Andrus Ansipi sõnul on äärmiselt primitiivne ja solvav arvata, et võlakriisis riikide abifondist ESM Kreekale laenatav raha "muutub seal kohe ouzoks ja pärast seda hakkavad kõik sirtakit vihtuma".

 "Minu arvates on selline ettekujutus äärmiselt primitiivne ja ka solvav," ütles peaminister täna riigikogu infotunnis keskerakondlaste küsimustele võlakriisi kohta vastates.

"Solvav mitte ainult Kreeka riigi ja rahva suhtes, vaid solvav ka kõigi Euroopa Liidu liikmesriikide juhtide suhtes ning kindlasti on see solvav ka Euroopa Keskpanga töötajate suhtes," märkis ta. "Tundub, et väga paljude inimeste jaoks Kreeka on midagi niisugust, mis absoluutselt meie kultuuriruumi ei mahu, et seal elavad ainult vastutustundetud inimesed. Ma väidan kindlalt, et selline uskumus on vale."

Ansipi sõnul peaks ESM hakkama tööle täpselt samamoodi kui IMF - kui riik tahab saada laenu, peab ta täitma konkreetsed tingimused, kärpima kulutusi ja viima läbi reforme.

"Meil ei maksaks umbusaldada EL-i juhte, kes loovad samasugust abimehhanismi EL-i ja eurotsooni jaoks. Meil ei maksaks eeldada, et Brüsselis on tegemist inimestega, kes oskavad ainult raha põletada," lisas peaminister.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700