11. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

4 tüüpi, keda Sa oma koosolekule ei taha

Personalifirma Robert Half International'i poolt läbi viidud uuringust selgust, et 28% koosolekutest on ebavajalikud või ebatulemuslikud.

Kuigi koosolekud on ärimaailma lahutamatu osa ning korraliku ettevalmistuse ja juhtimise korral ka tõhusad juhtimisvahendid, kohtame siiski aeg-ajalt inimesi, kes ei oska koosolekul osaleda ning rikuvad kogu protsessi, vahendab Juhtimine.ee.

Allpool on välja toodud neli inimtüüpi, keda Sa ilmselt just sel põhjusel oma koosolekul näha ei soovi:

* Nähtamatu.

On kohal, aga ei ütle terve koosoleku jooksul sõnagi. Sageli on vaikimise põhjuseks hirm eksida või öelda midagi rumalat.   * Monopolist.

Tema on eelmise vastand - tundub nagu ta ei vaikiks kunagi. Ta tahab, et tema ideed alati ära kuulatakse, üldjuhul teda ei huvita dialoog ja teemade arutamine.   * Ajaraiskaja.

Algatab koosolekuid selleks, et saaks koosolekul olla. Päevakorda ta selleks tavaliselt ei tee, arutatavad teemad korduvad.    '* Multitasker.

See osaleja ei keskendu koosolekule, tal on kogu aeg mitu asja käsil - sõnumid, e-mailid või järgmise koosoleku materjalidega tutvumine.

Soovitused tõhusaks koosolekuks:

* Ära korralda ega osale koosolekul, millel puudub päevakava.

   * Tee koosoleku käigus vahekokkuvõtteid - kui keegi peab varem lahkuma, siis on ta oldud ajast saanud maksimaalse kasu.   * Ära lõpeta koosolekut ilma järgmiseid tegevusi kokku leppimata.   * Ära unusta, et osalejana ei pea sa igal koosolekul osalema, kuhu sind kutsutakse.   Millised on Sinu meeldivad ja ebameeldivad kogemused koosolekutel osalemise ja nende juhtimisega? Mis nõuandeid sa teistele annaksid?

Autor: Lemmi Kann, Juhtimine .ee

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700