27. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mart Nõmper: vaba konkurents on hea

Rödl & Partner Audit OÜ juhtiva audiitori Mart Nõmperi sõnul tema huvi II pensionisamba vastu ei mõjuta see, et alates 1.augustist võib oma pensionifondi vahetada igal ajal ning see soodustab vaba konkurentsi.

„Üks kord aastas rahuldas mind täiesti. Küll aga igasugused tõkete seadmised, millel meil otsest vajadust ei ole, pole mõistlikud. Et see maha võeti, on mulle sobilik, aga minu otsuseid see ei mõjuta,“ kommenteeris Nõmper.

Nõmper lisas, et praktikas on ta kaks korda vahetanud ning liitus sellega kohe, kui pensionifondi aeg algas. „Vabakonkurentsi soodustamine on hea,“ lausus Nõmper.

Eile võeti riigikogu vastu pensionifondi reguleeritava seaduse, millega muudeti seda, et  osakuomanikul võimalik talle kuuluvaid pensionifondi osakuid vahetada teise pensionifondi osakute vastu senise ühe korra asemel kolm korda aastas.

Sissemaksete suunamist uude pensionifondi võib otsustada igal ajal. 

Autor: Lemmi Kann, Alyona Stadnik

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700