Autor: Lemmi Kann • 2. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Advokaadibürood Tamme & Otsmann ning Ruus & Vabamets ühinevad

Kaks mainekat Eesti advokaadibürood Tamme & Otsmann ning Ruus & Vabamets ühinevad, moodustades Eesti juhtivate advokaadibüroode esikümnesse kuuluva advokaadibüroo Tamme Otsmann Ruus Vabamets.

Loodava Tamme Otsmann Ruus Vabamets advokaadibüroo partneri,

vandeadvokaat Tõnis Tamme sõnul on tegemist kahe nii meeskonnalt kuimajandustulemustelt sarnase advokaadibüroo ühistel väärtustel põhinevaliitumisega.“Ühinemisega laieneb oluliselt meie õigusalaste spetsialiseerumisvaldkondade arv, kliente hakkab teenindama 15 advokaati-juristi, samuti jätkab ühine büroo kasvu nii tegijate arvus kui kvaliteedis,” ütles Tamme.

Uue büroo partnerid on vandeadvokaadid Tõnis Tamme, Villu Otsmann, Taivo Ruus ja Erki Vabamets. Advokaadibüroo sisese töökorralduse eest hakkab juhtiva partnerina vastutama Villu Otsmann. liikmena.

Ühinenud büroo avab klientidele uksed septembris.Ühineva büroo partneri, vandeadvokaat Erki Vabametsa kinnitusel koondabühinenud büroo Tamme & Otsmanni advokaatidele tuntust toonud keerulistemajandustehingute nõustamise ning Ruus & Vabametsa oluliste vaidlustelahendamise teadmised ja kogemused.“Tahame oma klientidele pakkuda selget ja praktilise väärtusega advokaaditeenust ning anda nende õiguslikele küsimustele kiired, pädevad ja arusaadavad vastused,” selgitas ta.Prognoosides Eesti õigusabituru tulevikku mainis Tõnis Tamme, et advokaadiabion saamas ettevõtja jaoks üheks paljudest äritegevust toetavatest teenustest.“Advokaadi muutumine kohtuhärrast abivalmis klienditeenindajaks on kogumaailmas valdav trend,” sõnas ta.Majanduslangus on Tamme sõnul kahtlemata õigusteenuste turgu kahandanud ning muutnud klientide vajadusi. “Välisinvesteeringute tulva ja omandamistehingute rohkuse asemel said valdavaks tööks vaidlused, võlgade sissenõudmised ning maksejõuetusedsaneerimised,” kirjeldas ta viimase kahe aasta arenguid.Võrreldes naaberriikidega on Eestis sarnaste turuliidriambitsioonidega advokaadi-büroosid Tamme hinnangul üsna palju, mis lubab prognoosida sektori jätkuvatkonsolideerumist ning teisalt ka praktiseerivate advokaatide senisest suurematspetsialiseerumist. „Tihenenud konkurentsist võidavad kindlasti kliendid,“ onTamme veendunud.Ühinevad bürood on tegelenud mitmete suurtehingute nõustamise ja vaidlustelahendamisega. Näiteks riigi poolt Eesti Raudtee aktsiate omandamise tehinguserainvestorite nõustamine, Rocca-al-Mare kaubanduskeskuse müük, AS-i Pristispoolt Skorpioni Julgestusteenistuse AS-i ost; Politsei- ja Piirivaleveametitellimusel Soomes ehitatava 420 MEEK maksva reostustõrjelaeva ehituslepingusõlmimise õigusnõu, hetkel Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriuminõustamine SAS-iga AS-i Estonian Air tuleviku üle peetavatel läbirääkimistel, jne.Ühinenud advokaadibüroode Tamme & Otsmann ning Ruus & Vabamets klientidehulka kuuluvad teiste seas NG Investeeringutele kuuluvad ettevõtted(Kaubamaja, Liviko, Balbiino, Kitman), Tallinna Sadam, Skype, Balteco, AmservGrupp, Pristis, Ekspress Grupi ettevõtted, Invicta, UniCredit Leasing, ItellaLogistics, A.P. Moeller-Maersk kontserni ettevõtted, NCC Ehitus, Latvenergo,Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS), Eesti Arengufond, Politsei- jaPiirivalveamet, Maanteeamet, Omanike Keskliit jne.Nii Tamme & Otsmanni kui Ruus & Vabametsa büroode käive on viimastelaastatel olnud suurusjärgus 7 miljonit krooni.Tamme Otsmann Ruus Vabamets jätkab ka ca 150 juhtivat äriõiguse bürood üle maailma ühendava võrgustiku State Capital Group

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700