Autor: Raamatupidaja.ee • 18. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lang: ettevõtjad peaksid tegelema ettevõtluse, mitte bürokraatiaga

Justiitsminister Rein Lang arutas täna Eesti Panga, rahandusministeeriumi ja statistikaameti esindajatega ettevõtjatelt riigi poolt nõutava aruandluse lihtsustamist ja ühtlustamist. Justiitsminister Rein Langi sõnul on ettevõtjad juba pikemat aega kurtnud andmete kogumise kilplaslikkuse üle. „Täna peab ettevõtja täitma kümneid aruandevorme ning esitama samu andmeid eri ametkondadele üha uuesti ja uuesti,” ütles Lang.

Justiitsministeeriumi juurde loodud töörühm valmistab praegu ette sellist keskkonda, kus on võimalik esitada  majandusaasta aruande andmeid ja statistikat elektroonilist andmetöötlust võimaldavas universaalses vormis. Selle raames toimus ka kohtumine rahandusministeeriumi, Eesti Panga ja statistikaameti esindajatega.

Ühe olulise probleemina, mis aruandluse ühtlustamisel lahendamist vajab, toodi kohtumisel välja mõistete erinev sisustamine eri ametkondade poolt. „Mõistete ühtlustamine muudaks andmed ühetähenduslikuks ning kiirelt kättesaadavaks,” selgitas justiitsminister.

„Ning mul on väga hea meel tõdeda, et selles osas lubas meid nõu ja jõuga aidata Eesti Pank, kelle esindaja hakkab samuti meie töögrupis osalema,” rõõmustas Lang.

Kohtumisel lepiti ühtlasi kokku, et vastavat tööprotsessi hakkab esialgu juhtima justiitsministeeriumi Registrite ja Infosüsteemide Keskus (RIK).

Ühtne aruandlusvorm ja –keskkond, mis võimaldaks aruannete esitamise asemel ettevõtjail rohkem aega oma põhitegevusele pühendada, on plaanis avada 1. jaanuaril 2010.

Lugupidamisega

Mart Siilivask__________________Avalike suhete talitusJustiitsministeerium6 208 1185 342 6784//////[email protected]

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700