Aasia troopilistelt aladelt pärinev ingver on saavutanud populaarsuse tänaseks kogu maailmas. Ka meie poodides on teda nii köögivilja- kui ka maitseaineriiulitel. Parem on muidugi seda juurikat osta poest värskena, kuid pakike pulbrit võiks samuti kodus alati käepärast olla. Õhukindlalt hoituna säilib juurikas küllaltki hästi. Kui osta teda koju rohkem, võib teda ka sügavkülmutada, ingver säilib väga pikka aega. Hea on teda külmunult kooritult riivida toidusse, kuid tee valmistamiseks on mõttekas riivida koos koorega.
Ingveri toime aluseks on juures leiduvad parkiva maitsega eeterlikud õlid. Temas leidub ka hulk bioaktiivseid aineid, mineraalaineid ja vitamiine. Vitamiine sisaldab küll ainult värskelt kasutatav taim (juur). Kuivatamisel läheb tast enamik vitamiine kaduma.Mineraalainetest on temas märkimisväärselt rauda, joodi, kaltsiumi, mangaani ja magneesiumi ning need säiluvad ka kuivatamisel. Kuna kogused, mida kasutame, on suhteliselt väikesed, siis nende panus organismi varustamisel mineraalainete ja vitamiinidega on üsna väike.Kes talvel külmetushaiguste või külmatunde all kannatavad, leiavad ingverist suurt abi.
Raviks igat moodi
*
Teadlased on ammu tõestanud, et ingverijuure tee pidev joomine hävitab gripiviirused, stimuleerib organismi immuunsüsteemi. Ingver soodustab higistamist ja aitab seega organismist eemaldada kahjulikke aineid. Seega on ingverijuure tee asendamatu külmetushaigustel.*
*
*
*
*
*
*
Autor: Aive Luigela