18. september 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Intervjuu Digi-Info OÜ finantsjuhi Aveli Siiveltiga

Aveli Siivelt peab osaühingu Digi-Info finantsjuhi ametit. Peamiselt tähendab see, et tema töö hõlmab erinevate ettevõtete pearaamatupidajaks olemise rolli. „Aga mul on ka tublid assistendid, kes mind palju aitavad ja tööd ette valmistavad,“ lisab ta.Digi-Info OÜ näol on tegemist pereettevõttega, mis sündinud tegelikult suuresti saatuse tahtel või hoopis juhuste kokkulangemiste ajendil ning loomulikult soovist luua perefirma.

„Mõlemad abikaasaga olimevalmis uuteks väljakutseteks ja leidsime, et on õige aegalustada oma ettevõtlust,“ räägibki Aveli.

Mida peate kõige olulisemaksraamatupidamisteenuse osutamisel? Millised väärtused loevadteie meelest?

„Raamatupidamisteenuse pakkuminenõuab väga laia silmaringi, kuna ettevõtteid koosoma murede ja probleemidega on palju ning väga erinevatelterialadelt. OÜ Digi-Info pakub teenust erinevateleettevõtlusvormidele, mis toob kaasa endaga vajaduseosata hästi orienteeruda väga erinevas seadusandluses.Lisaks loen ülimalt tähtsaks suhtlemist klientidega. Olenseisukohal, et klient peab saama alati väga operatiivseltfinantsalast abi ja informatsiooni, mis nõuab meie töötajateltkiiret reageerimisoskust ja probleemide lahendamist.“

Kas teie tööpäevad ontihedalt ülesannetest läbi põimitud? Või onteil võimalik vabalt aega planeerida?

„Võib öelda, et aeg onküll enese planeerida, kuid meile on ettevõtjaks oleminetoonud kaasa väga pikad tööpäevad, mis venivadtihti üle 10-12 tunni pikkusteks.“

Kui palju ise raamatupidamist teete?

„Päris palju. Niipearaamatupidaja tööd kui ka finantsjuhi tööd,sest kliendid soovivad väga palju saada ka finantsalastnõustamist.“

Andes firmadele finantsnõustamist- on see töö teie jaoks loominguline? „Finantsvaldkondon minu jaoks kaugel loomingulisusest. Kui annan finantsnõustamist,lähtun eelkõige kehtivast seadusandlusest ning heasttavast ning kahjuks (või õnneks?) ei ole see seotudloomingulise küljega, vaid väga konkreetseteküsimuste-vastustega.“

Milliste küsimustegapöördutakse enim teie käest nõu saama?

„See sõltub küllpeamiselt ettevõtte tegevusalast ning spetsiifikast, kuid ekspeamine probleem on olnud meie klientidele maksuküsimused ningsellega seonduvad probleemid.“

Kuidas iseloomustaksite praeguse ajaettevõtete huvi oma raamatupidamise korrashoiu suhtes? Kasollakse mugavad või pigem aktiivsed selles vallas?

„Minu arvamus on, et järjestenam püütakse olla jooksvalt aktiivsed ning ettevõttejuhid tahavad pigem, et raamatupidamine oleks pidevalt korras ningkontrolli all.“

Mitme ettevõtteraamatupidamisega jõuate päeva jooksul tegeleda?

„Oleneb küsimustest,probleemidest ning töö sisust. Võib olla mitu päevajärjest, kui tegeleme ainult ühe ettevõttega ningsamas päevi, kus ühe tööpäeva jooksul saabüks inimene tegeleda 5-10 kliendiga.“

Millistest allikastes ammutate uusiteadmisi ja uut informatsiooni?

„Olen seisukohal, et selliselametialal tuleb pidevalt panustada uute teadmiste omandamisse. Niiolen mina isiklikult täiendamas ennast lisaks Tartu Ülikoolimajandusteaduskonnas omandatud bakalaureusekraadile ka TallinnaTehnikaülikoolis, kus on äärmiselt sümpaatnetäienduskoolituskava ning õppejõud.“

Autor: WTC Tallinn AS

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700