Autor: Gerli Ramler, Äripäeva kaasautor • 7. detsember 2021

Raamatupidamisbüroo Vesiir: spordi toetamine näitab ettevõtte küpsust

Raamatupidamisbüroo Vesiir sõlmis aastase toetuslepingu Soomes FIMBA Maxibasketball maailmameistrivõistlustel 35+ vanuseklassis 2019. aastal kuldmedali võitnud OSK korvpallinaiskonnaga. Naiskond kannab nüüd nime OSK/VESIIR.

Vesiiri asutaja ja juht Enno Lepvalts: „Teadsin, et kaks minu töötajat mängivad korvpalli ning teevad seda väga hästi. Nii nad mängisidki end kaks aastat tagasi maailmameistriteks. Hakkasin juba tollal veeretama mõtet, et ehk saaksin neile kuidagi abiks olla. Saan aru, et töötajana ei ole lihtne tulla tööandja juurde toetust küsima, aga mul on hea meel, et meil tuli siiski lõpuks sponsorlusest juttu. Viimane aasta on ju olnud kõigile keerukas, aga eriti sportlastele, kuna paljud võistlused on ära jäänud või edasi lükatud. Täna on pilt veidi parem, taas toimuvad võistlused ning Vesiir saab rõõmuga olla siin hooandjaks”.

Enno Lepvalts lisab, et korvpallinaistel on trennitahe suur ning on rõõm tõdeda, et maailmameistrid ei ole visanud palli nurka, vaid loobivad seda endiselt korvi. „Sõlmisime aastase lepingu ning võistkond oli nõus sellel ajal kandma Vesiiri nime. Toetuseks leppisime kokku teatud summa nende eelarvest ning see ei ole kuidagi seotud oodatavate tulemustega. Oluline on, et nad saaksid rahulikult sporti teha, treeniksid, osaleksid plaanitavatel võistlustel ja mängiksid puhtalt.”

OSK/VESIIR korvpallinaised ütlevad: „Oleme väga rõõmsad ja tänulikud, et Vesiir on märganud meie sportlikke pingutusi ning soovib meie eesmärkide saavutamisele kaasa aidata. Korvpall annab meile suurepärase võimaluse tegeleda oma lemmikspordialaga ja läbi korvpalli turgutada oma füüsist ja ka vaimu – terves kehas terve vaim! OSK võistkonna ühise eesmärgi ja pingutuste tulemusena saavutatud FIMBA Maxibasketball 35+ vanuseklassi maailmameistri tiitel näitab selgelt meie sihikindlat pühendumist spordile ning ka muudesse elualadesse. Oleme uhked, et raamatupidamise alal tippu kuuluv Vesiir ning korvpallinaiskond OSK on leidnud ühise keele ja koostöö.”

Lepvaltsi sõnul peaks iga ettevõte mõtlema sellele, kui oluline on ühiskonnale midagi tagasi anda ning et sport on just see valdkond, mis vajab täna eriti toetust.

Vesiir on seni toetanud oma töötajate sportimist suve- ja talvepäevadel ning pakub loomulikult kõigile töötajatele sporditoetust. Toetust saab anda ühe töötaja kohta kvartalis kokku 100 eurot koos käibemaksuga. Seda summat ei saa üle kanda ühelt tööajalt teistele ega järgmistesse kvartalitesse või summeerida aasta peale kokku. „Kohe, kui tekkis tervise- ja spordikulude maksusoodustuse võimalus, haarasime sellest kinni ja meie ettevõttes kasutatakse seda tublisti,” lisab ettevõtte juht Lepvalts. „See on suurepärane võimalus anda panus oma töötajate tervisesse.”

Rääkides kultuuri- ja spordi toetamisest, soovitab Lepvalts kindlasti kontrollida, kas toetatav asutus, spordiselts vms kuulub Eesti Maksu- ja Tolliameti tulumaksusoodustusega ühingute nimekirja. Kui ühing ei ole kantud sellesse nimekirja, siis talle tehtud annetused ja toetused maksustatakse tavakorras. Samuti on nimekirja kuuluvatele ühendustele tehtavad annetused ettevõtjast annetaja jaoks teatud piires maksuvabad. Maksuvaba on näiteks toetus, mille summa ei ületa 10% maksumaksja viimase majandusaasta kasumist.

Vesiir OÜ on ettevõtlusturul olnud rohkem kui 24 aastat ja kuulub Eesti vanimate raamatupidamisettevõtete hulka. Ettevõttel on pikaajaline kogemus raamatupidamisteenuste, raamatupidamistarkvara, juhtimis- ja juriidiliste konsultatsioonide ning ettevõtete asutamise ja likvideerimise vallas.

www.vesiir.ee

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700