8. veebruar 2019

Kiire kaalulangetus - ohtlik või mitte?

Paljud inimesed, kes on oma elus teatud põhjustel kaalus juurde võtnud ning soovivad liigsetest kilodest loobuda, on leidnud end mõttelt – sooviks lihtsalt ja kiirelt kaalust alla saada. See võib tihtipeale viia näljutamise ning tervist kahjustavate kaalulangetamise viiside juurde. Kiire kaalulangetus võib tõesti olla ohtlik juhul, kui seda tehakse ebatervislikult ja ilma dieedispetsialisti abita. Teemast räägib lähemalt Dr Simeonsi dieedi konsultant ja toitumisnõustaja Aire Kängsep.

Millised tagajärjed on ebatervislikul kiirel kaalulangetamisel?

●Kui inimene nälgib ja kaotab liiga kiirelt kaalu, kaob ka tema väärtuslik lihasmass. Mida vähem on inimesel lihasmassi, seda kiiremini läheb ta vanemas eas küüru, seda rutem väheneb liigeste liikuvus – just lihased aitavad meie skeletti koos hoida.

●Näljutamisega võib keha hoopis säästurežiimile minna ja rasvade põletamine peatub. Seetõttu ongi soovitatav toitumise kavandamisel pigem spetsialisti poole pöörduda, kes saab anda head nõu, kuidas kaalulangetusega edukalt ja turvaliselt alustada.

●Kui inimene kaotab kiirelt nälgimisega kaalu, tekivad nõrkushood ja veresuhkru kõikumised ehk hea tervise tasakaal läheb paigast ära ning kuna kõik protsessid on kehas ahelreaktsioonides, siis terviserikked ei jää tulemata.

●Kui inimene kaotab kiirelt kaalu nälgimisega, siis rasvarakud saadavad ajju söömissignaale nii, et tekib veelgi suurem söömistung. Tagajärjeks on ülesöömine ja ülekilod. Me ei soovita Sulle mitte mingil juhul pidada madalakalorsusega dieete ja näljutamist!

Kuidas langetada kiirelt kaalu tervislikult?

Õnneks on olemas ka viise, kuidas kaalu kiirelt ja tervislikult alandada. Siinkohal alati enda teadmistest ei piisa ja selleks, et oma tervist säästa, soovitame pöörduda spetsialisti poole, kes personaalselt abiks on.

Üks võimalus kiireks kaalulangetuseks, ilma oma tervist rikkumata, ongi Dr Simeonsi dieet, millega kaasneb isiklik konsultandi tugi. Dieedist tulenev kiire kaalulangus pole kehale kahjulik, sest keha ehk rakud pole näljas ning saavad igapäevaselt õiges tasakaalus kõiki vajalikke toitaineid. Dieedipidaja saab igapäevaselt oma varurasvast 2000 – 4500 kcal kõiki rakkudele vajalikke toitaineid. Toidutaldrikult sellest vaid 500kcal ning seda tänu Biolit graanulitele, mis avavad kehale varurasvadele ligipääsu. Loe Biolit graanulite kohta SIIT.

Erinevalt madalakalorsusega dieedist ei vähenda dieet struktuurrasva ja lihasmassi. Seetõttu pole Dr Simeonsi dieediga kaasnev kiire kaalulangus ohtlik ning võetakse kaalust alla ainult varurasva arvelt. Selle tarbetu rasvahulga kahandamine on vaid tervislik!

40 päevaga saab inimene kaalust alla varurasva arvelt 8-15 kg. 23 päevaga langetavad kliendid keskmiselt 5-7 kg. Kuid siinjuures on oluline ära märkida, et kaalukaotus on seda suurem, mida suurem on algkaal. Seega peale 23. Dieedipäeva jätkame päevhaaval seni, kuni on eesmärk käes.

Pea meeles, ilma Biolit graanuliteta süües päevas vaid 500kcal kahjustad oma tervist!

Küsi Dr Simeonsi dieedi kohta lähemalt meie konsultantidelt, kes aitavad Sul leida tervisliku kaalulangetamise viisi. Võta ühendust [email protected] või 513 4243.

Vaata ka Dr Simeonsi dieedi konsultant Aire Kängsepa intervjuud TV3 Buduaari saates:

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700