Autor: Gregor Alaküla • 23. mai 2024

Raha jääb panka ja töötajad lepinguta – ettevõtete kustutamise pahupool

Tänavu esimese nelja kuuga on äriregistrist majandusaasta aruande esitamata jätmise tõttu kustutatud üle 25 000 ettevõtte. Saade „Kasvukursil“ uuris, milliseid muresid toob ettevõtjale kaasa see, kui firma päevapealt kustutatakse.
Vasakult: LHV õigusosakonna juht Daniel Haab, Grant Thorntoni õigusnõustamise valdkonna juht Kristel Tiits ja Grant Thorntoni maksuvaldkonna juht Kristjan Järve
Foto: Kerli Nõmm/Grant Thornton

Saates tuleb juttu ettevõtete sundlõpetamisega seotud praktilistest probleemidest. Eksperdid räägivad, mida teha, kui firma lakkab juriidiliselt olemast ning mis saab pangakontole jäänud rahast ja töötajate töölepingutest. Samuti sellest, kuidas taolist olukorda ennetada ja kuidas see lahendada ehk ettevõte äriregistrisse ennistada.

Kogemusi jagavad Grant Thorntoni õigusnõustamise valdkonna juht Kristel Tiits ja maksuvaldkonna juht Kristjan Järve ning LHV õigusosakonna juht Daniel Haab. Saadet juhib Gregor Alaküla.

Rohkem saateid leiad SIIT.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700